SVERT KUPA ZAMÁRDI

Svert Kupa Zamárdi

Dupla jubileumi év a Svert Kupa életében! A 90 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 5. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye.

Egytestű abszolút fődíj a DELL Alienware m15, komoly versenyzőknek, akik aktív életet élnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek. Így nálunk minden évben nem egy, hanem két fődíj van. A Jubileumi évre tekintettel a DELL úgy döntött, hogy a szavazáson dobogós helyet szerzett másik játékgépért versenyezhetnek idén a kéttestű (katamarán) hajóosztályok és közülük a legjobb haza is viheti persze. Tehát a Kéttestű abszolút fődíj DELL G5 15 játékgép. Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett.

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el.

Az V. Svert Kupa – DELL túraverseny 2019. augusztus 10-én bont vitorlát Zamárdiban, csak úgy, mint a külön pályán és versenyben rajtoló Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny. Idén veletek, ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832 e-mail: svertkupa@gmail.com

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések! (A válaszok a kérdésre kattintva láthatóak!)

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv (kivéve MVSZ Jolle25 ranglista verseny).

Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz.  Versenykiírások a Svert Kupa - DELL túraverseny, a Svert Kupa- ifjúsági túraverseny tekintetében részletes információval később jelentkezünk.

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bővebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

VERSENYKIÍRÁSOK VERSENYUTASÍTÁSOK 2019. ÉV ITT!

Svert Kupák 2019. évi versenyutasításai itt olvashatóak!

A  2019 évi versenyek versenyutasításai ITT olvashatóak! Kérjük minden induló a kihirdetést követően alaposan olvassa el, tanulmányozza azt részletesen. A kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekezetlen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt!  

Parkolás és hajótárolása a versenyzők számára. Mit érdemes erről tudni?

Zamárdi városában a part közelében 2018 évben megszűnik az ingyenes parkolás. Azaz a nagystrand közelében fizetős parkolással lehet élni. A Svert Kupa a vitorlás versenyekre érkező versenyzők számára idén is biztosít ingyenes parkolási lehetőséget - korlátozott számban -, amelyet kizárólag a versenyre érkező versenyzők és az utón érkező hajók tréler tárolására vehetnek igénybe. Azaz idén személyautók (stb) önállóag oldják meg a pakolást Zamárdiban, a hajószállító trelereknek biztosítunk helyet, addig amíg a terület meg nem telik.   A parkolóhely jelenti a hajó összeszerelési és versenyen kívüli tárolási helyszínét is egyben. Így a kijelölt helyszínen kérjük, majd az autósok figyeljenek, a parkolásnál a hajók vízre jutáshoz szükséges útvonalba NE parkoljanak! Amennyiben érkezési sorrendben az ingyenes parkoló rendeltetésszerű használatra megtelik, úgy további ingyenes tárolási és parkolási helyszínt nem áll módunkban biztosítani senki számára sem. A parkoló és a rendezvényterületen camping helyszínt nem tudunk biztosítani, szállás igény esetén egyéni szállásfoglalás lehetséges. A vízen érkező hajók számára vendéghelyeket a GYIK „Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben? menüpont alatt foglaltak szerint biztosítunk. A megértést köszönjük!  

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

A 2019 évi nevezési díjak a  Svert Kupa – DELL túraverseny Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny tekintében  részletesen ITT!

V. SVERT Kupa – DELL túraverseny  és a Svert Kupa Ifjúsági -DELL túraversenyek tekintetében:

A versenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le helyszíni nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2019.07.27. 14.00-18.00, valamint  2019.08.09. 14.00-19.00.

Előnevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő 2019.07.27. 14.00-18.00

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2019. 07.10. 08.00 óra és 2019. 07. 24. 12.00 óra közt.  (A nevezési csomagokat az online nevezők a helyszíni nevezési napokon vehetik át személyesen. )

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 Ft/fő. Előnevezés esetén 3000 Ft/fő. Online nevezés esetén 2000 Ft/fő

2009.01.01. vagy utána született versenyzők online nevezésnél 1000 Ft/fő, előnevezésnél 1500 ft/fő, helyszínen 2000 ft/fő nevezési díjat fizetnek.

MVSZ JOLLE ranglistaverseny 5000 HUF/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével.

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

A nevezési napok a 2019 évi nevezési/díjak  a  Svert Kupa – DELL túraverseny Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny tekintében részletesen itt!

Online nevezés: 2019. 07.10. 08.00 óra és 2019. 07. 24. 12.00 óra közt. (Kivéve jolle15 MVSZ ranglistaverseny az a MVSZ Viharrendszeren keresztül) A nevezési csomagokat az online nevezőkn a helyszíni nevezési napokon vehetik át személyesen. 

A versenyeke az alábbi helyeken és időtartamokban adható le személyes nevezés: Előnevezés 2019.07.27. 14.00-18.00, Helyszíni nevezés 2019.08.09. 14.00-19.00 . Helyszín: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő,

 

 
 

 

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

Igen, idén is lesz a versenyzők részére vacsora a verseny napján tartandó ünnepélyes díjátadó után szombaton (mindhárom versenynek egyidőben összevont vacsora lesz). Tehát érdemes a verseny után (előtt) eljönni Zamárdi kikötőbe.

A vacsora ingyenes a versenyzők részére, a nevezési díj magában foglalja azt. Étel jegyet viszont csak a nevezett versenyzőknek biztosítunk, hozzátartozóknak és egyéb plusz igényeket nem áll módunkban teljesíteni. FIGYELEM! 1 étel jegy 1 adag ételre, repeta lehetőséget nem tudunk biztosítani. A versenyző vacsora a meghirdetett időpontban van, az étel tárolásának kapacitás hiánya okán a jóval később érkezők számára nem tudjuk biztosítani a jegyfelhasználást. Fontos még, hogy a versenyzői étel jegyeket pótolni nem áll módunkban, így aki elhagyja azt, az nem jogosult új utalványra. A megértést köszönjük.   

.

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Igen, korlátozott számban természetesen idén is lesz a versenyen indulók részére ingyenes vendéghely a Zamárdi kikötőben, amely elő regisztráció köteles! ETTŐL ELTEKINTENI NEM TUDUNK!

Tehát ilyen jellegű igényeket mindenkitől kérjük, hogy előre jelezze a versenyszervezői felé. Az igényeket a verseny előtt minimum 5 munkanappal és e-mailben (mimnél korábban annál nagyobb az esély) a svertkupa@gmail.com címen a tárgyban kérjük feltüntetni, hogy "VENDÉGHELY IGÉNY". Nagyon fontos, hogy 2019-tól, csak befizetett nevezési díj után lehet vendéghelyet igényelni!

Adhoc jelleggel senkinek nem tudunk senkiinek biztosítani a lehetőséget. A vendéghelyeket ingyenesen a versenyeket megelőző és maximum az azt követő 1-1 éjszakára biztosítjuk a versenyen induló és kizárólag Zamárdihoz képest távolabbi helyekről vízen érkező, azaz nem sólyázható hajók érkezők részére. Azoknak is a rendelkezésre álló vendéghelyek számának erejéig!

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

Egytestű abszolút fődíj a DELL Alienware m15, komoly versenyzőknek, akik aktív életet élnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek. Így nálunk minden évben nem egy, hanem két fődíj van. A Jubileumi évre tekintettel a DELL úgy döntött, hogy a szavazáson dobogós helyet szerzett másik játékgépért versenyezhetnek idén a kéttestű (katamarán) hajóosztályok és közülük a legjobb haza is viheti persze. Tehát a Kéttestű abszolút fődíj DELL G5 15 játékgép. Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett.  A Svert Kupa – MVSZ Jolleg25 ranglistaverseny győztese különdíjban részesül. Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

 

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Az online nevezés megkönnyíti a versenyszervezést és költségek féken tartását számunkra, hogy ne kelljen drasztikusan emelnünk a nevezési díjakat. Neked ezért cserébe viszont neked gyorsabbá teszi a nevezést és a nevezési csomag átvételét is. Részéteket lásd GYIK „Mennyi a nevezési díj a versenyekre” menüpontját. Természetesen miután átutalással befizetted a nevezési díjat az előre kitöltött nevezési lapot és a nevezési csomagot a helyszíni nevezési napok időpontjában és helyszínén veheted át te is.

Lesz e sólyázási és hajótárolási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget. A szárazföldön érkező hajóknak körbezárt (de nem őrzött) parkolóban tudunk ingyenesen hajótárolási lehetőséget biztosítani A részletes információért keressetek minket telefonon, vagy e-mailen. Parkolás csak nevezett hajókhoz egy személyjármű részére biztosítunk, camping lehetőség a parkolóban nincs.  

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellness hotelig bezárólag.

Érdemes a neten körülnézni és Zamárdi népszerűsége okán mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt. A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után, ingyenes vendéghelyet és sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni úton történik, a parkolóban, a rendezvényterületen camping lehetőség nincs!

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők átutalással fizethetnek. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek, a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is.  Persze a versenykiírásokban is ITT!

Svert Kupák 2019 évi versenykiírásai itt olvashatóak

A 2019 évi versenykiírások a  Svert Kupa – DELL túraverseny Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny tekintében ITT!

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen, közvetlen hozzátartozók beléphetnek a zárt rendezvényterületre, hiszen idén a támogatóinknak köszönhetően egyéb színes programok várnak rájuk is a rendezvényterületen. . Az ünnepélyes díjátadókra is várunk minden érdeklődőt, a versenyző vacsorán ingynes voucherrel viszont csak a nevezett versenyzők vehetnek részt! Strandolásra pedig a háromkilóméteres szabadstrand áll mindenki rendelkezésére.  

Kérhetek- e egyedi vagy más számozású rajtszámot?

A 2019 évi versenyeken már beszüntettük az egyedi rajtszám és vagy a nem az automata nevezési rendszer sorban kiadott rajtszámától eltérő számozás igénylését.  Azon felül, hogy a manuális állandó rendszer korigáció jelentős plusz adminisztrációs terhet ró ránk, a verseny lebonyolításában adódó plusz nehézségeket és az eredményszámításoknál ezekből felmerülő esetleges hibákat is próbáljuk csökkenteni.  Így tehát a többi nagy nevező számú versenyekkel megegyezően a Svert Kupán is mindenki a rendszernyilvántartás szerinti rajtszámmal tud csak indulni. Megértéseteket köszönjük!

Hírek

Online nevezés: 2019. 07.10. 08.00 óra és 2019. 07. 24. 12.00 óra közt. (Kivéve jolle15 MVSZ ranglistaverseny az a MVSZ Viharrendszeren keresztül)

A versenyeke az alábbi helyeken és időtartamokban adható le személyes nevezés: Előnevezés 2019.07.27. 14.00-18.00, Helyszíni nevezés 2019.08.09. 14.00-19.00 . Helyszín: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő.

A nevezési csomagokat az online nevezők a helyszíni nevezési napokon vehetik át személyesen. Versenykiírások nevezési a díjakkal ITT találhatóak! 

 

Nevezz most!

Online nevezés: 2019. 07.10. 08.00 óra és 2019. 07. 24. 12.00 óra közt. (Kivéve jolle15 MVSZ ranglistaverseny az a MVSZ Viharrendszeren keresztül).

A nevezési csomagokat az online nevezők a helyszíni nevezési napokon vehetik át személyesen. 

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • Dell
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • wellensteyn
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Vízvonal
 • Totel
 • Porthole.hu
 • Aqua Magazin
 • Sláger FM 95.3
 • Gépbér Hungária Kft

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832; E-mail: svertkupa@gmail.com