Svert Kupa Zamárdi

Svert Kupa Zamárdi

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt.  

IV. Svert Kupa vitorlás versenyek hétvégéje 2018. augusztus 10-11-12-én lesz. Svert Kupa - DELL túraverseny 2018. augusztus 11. szombat.  Svert Kupa - Ifjúsági túraverseny 2018. augusztus 11. szombat. Svert Kupa NaturZitrone pályaversenyek 2018. augusztus 12. vasárnap. Tehát, írjátok be már most naptárba augusztus második hétvégéjén a Svert Kupa Zamárdiban téged is vár! 

A 2018 évi Svert Kupa- DELL túraverseny fődíjai: a prémium többszázezer forint értékű DELL XPS13 ultrabook (egytestű) került kiosztásra és egy másik DELL ultrabook (kéttestű) a külön értékelt katamarán szekció győztesének járt.  A 2017 évi Svert győztesei a Heinekennek köszönhetően díjesőben részesültek. Névszponzorunknak és többi támogatónknak köszönhetően ez évben nem csak az első helyezettek kaptak tárgynyeremény az érmek mellé, hanem minden dobogós csapat azzal térhetett haza.  Köszönet ezért a Wellis Magyarországnak,  az Andreas STIHL Kft.-nek, Wellesteynnek, a Zimeknek, és Zamárdi Önkormányzatának, továbbá a Pécsinger Pincészetet és a Vízvonal hajósboltnak. Köszönjük továbbá az internet kapcsolatot a T-Systemsnek és médiatámogatást a Rádió1 és a Porthole.hu csapatának, valamint a Világjáró Magazinnak. Köszönet a Totel-nek az online nevezését is lehetővé tevő svertkupa.hu oldalért és annak üzemeltetéséért. Idén veletek ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken.

Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés van minden évben.  

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz. Azaz a 2018. augusztus 11én rendezendő DELL túraverseny majdnem teljesen megegyezik a korábbi évekével. Az augusztus 12 - én megrendezésre NaturZitrone pályaversenyeken ugyanezen kategóriájú hajók indulhatnak. Versenykiírások a Svert Kupa - DELL túraverseny, a Svert Kupa- ifjusági túraverseny és a Svert Kupa NaturZitrone pályversenyek tekintetében részletes információval később jelentkezünk.  

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bövebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

Részleteket, pontos információkat lásd versenyutasítások 2018. év, amely a későbbiek folyamán lesz közzétéve. 

Svert Kupák 2018. évi versenyutasításai itt is olvashatóak!

A 2018 évi versenyek versenyutasításai hamarosan!

 

A Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny 2017 évi versenyutasítása  és a Svert Kupa - NaturZitrone pályaversenyek versenyutasítása IDE KATTINTVA olvashatóak és letölthetőek PDF formátumban! Kérjük minden induló alaposan olvassa el és tanulmányozza azt részletesen. Illetve a kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekeztelen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt! 

Parkolás és hajó tárolása a versenyzők számára. Mit érdemes erről tudni?

Zamárdi városában a part közelében 2018 évben megszűnik az ingyenes parkolás. Azaz a nagystrand közelében fizetős parkolással lehet élni. A Svert Kupa a vitorlás versenyekre érkező versenyzők számára idén is biztosítt ingyenes parkolási lehetőséget - korlátozott számban - , amelyet kizárólag a versenyre érkező versenyzők és az utón érkező hajók tréler tárolására vehetnek igénybe (1 nevezett versenyző max 1 autó, 1 nevezett hajó max 1 tréler ). A parkolóhely jelenti a hajó összeszerelési és versenyen kivüli tárolási helyszínét is egyben. Így a kijelölt helyszínen kérjük majd az autósok figyeljenek a parkolásnál a hajók vízrejutáshoz szükséges útvonalba NE parkoljanak! Amennyiben érkezési sorrendben az ingyenes parkoló rendeltetés szerű használatra megtelik, úgy további ingyenes tárolási és parkolási helyszínt nem áll mósunkban bíztosítani senki számára sem A megértést köszönjük!  

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

A 2018. évi Svert Kupára versenyekre is lehet online előnevezni 2018. 07.03. -  2018. 08. 03 közt. Terveink szerint a DELL túraversenyre a nevezési díj 1500 forint/fő kortól függetlenül. A Svert Kupa amatőr egytestű és kéttestű svertes vitorlás hajók versenye (bővebben lásd versenykiírás), így a nevezéshez Vitorlás Szövetségi kék könyv nem kell. A NaturZitrone pályaversenyek 1500 ft/fő regisztráci díj köteles. A vitorlás sportra ösztönzés jegyében a túraversenyekre és pályvarsenyekre is együttesen nevezők tekintetében a túraverseny nevezési díja mellett a NaturZitrone pályaverseny 500 forint/fő kedvezményes regisztráció díj köteles. Az ifjusági túraversenyekre a nevezési díj 1000 ft/fő. 

Tekintettel arra, hogy a továbbra is alacsony nevezési díjak a versenyzői vacsora költségeit fedezik, azt is megközelítőleg, a díjakból további kedvezményt nem áll modunkban biztosítani.  Az online nevezők egyéb plusz kedvezményekben részesülnek idén is, ezekről részletek később. 

Nevezési nap / személyes regisztráció: 2018.08.... 12.00-18.00 és 2018.08..... 12.00-20.00 valamint a  verseny napján 07.00-08.00-ig Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek. Az online nevezési csomagokat is soronkivül átvenni a verseny napján lévő nevezésekkor nem lehet átvenni, csak az azt megelőző két nevezési napon!

 

A verseny rendezői kérik a részvevőket, hogy a nevezés, ill. a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minél többen éljenek az online előnevezés lehetőségével. ITT

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

Nevezési nap / személyes regisztráció: 2018.08..... 12.00-18.00 és 2018.08..... 12.00-20.00 valamint a  verseny napján 07.00-08.00-ig Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek. A verseny napján nem, de az előző nevezési napokon lehet az online nevezési csomagokat is soronkivül átvenni. 

A verseny rendezői kérik a részvevőket, hogy a nevezés, ill. a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minél többen éljenek az online előnevezés lehetőségével. ITT

Az online nevezőket kérjük, pontos elérhetőséget adjanak meg a bővebb nevezési információk megadásához.

FONTOS! A nevezés akkor érvényes, ha a nevezett hajó felelős személye a kitöltött nevezési lapot személyesen is aláírta, a nevezési vagy regisztrációs díjat befizette, a nevezési csomagot a rajtszámmal személyesen átvette.

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

Igen, idén is lesz a versenyzők részére vacsora a verseny napján tartandó ünnepélyes díjátadó után szombaton (mindhárom versenynek egyidőben összevont vacsora lesz) Tehát érdemes a verseny után maradni, vagy visszajönni Zamárdi kikötőbe. A vacsora ingyenes a versenyzők részére, a nevezési díj magában foglalja azt.  Étel és ital jegyet viszont csak a nevezett versenyzőknek biztosítunk, hozzátartozoknak és egyéb plusz igényeket nem áll módunkban teljesíteni. A nevezési csomagban minden nevezett megkapja hozzá az étel és ital fogyasztásra jogosító jegyeket/fő. A vacsorához a Heinekenek köszönhetően sör, A pécsinger Szölőbirtoktól bor, illetve a Zimek ház idén is tart kostólót a termékeiből. FIGYELEM! 1 étel jegy 1 adag ételre 1 ital jegy 1 adag borra vagy sörre jogosít fel mindenkit, repete plusz ital lehetőséget nem tudunk biztosítani (mint amint írtuk a hozzátartozóknak, versenyen nem induló egyéb személyeknek sem tudunk plusz jegyeket adni térítésmentesen. A nevezési díjban egy versenyzőre 1 adag étel és 1 adag ital van bent.) A versenyző vacsora a meghírdetett időpontban van az étel tárolásának kapacitás hiánya okán a jóval később érkezők számára nem tudjuk bíztosítani a jegyfelhasználást.  Fontos még, hogy a versenyzői étel és italjegyeket pótolni nem áll módunkban, így aki elhagyja azt, az nem jogosult új utalványra. A megértést köszönjük. 

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Igen, korlátozott számban természetesen lesz a versenyen indulók részére ingyenes vendéghely a Zamárdi kikötőben. Ilyen jellegű igényeket viszont mindenkitől kérjük, hogy előre jelezze a versenyszervezői felé a verseny előtt minimum 72 órával és e-mailben (minnél korábban annál nagyobb az esély) a svertkupa@gmail.com címen a tárgyban kérjük feltüntetni, hogy "VENDÉGhELY IGÉNY". Adhoc jelleggel senkinek nem tudjuk garantálni a lehetőséget.  A vendéghelyeket ingyenesen a versenyeket megelőző és az azt követő 1-1 éjszakára bíztosítjuk a versenyen induló és Zamárdihoz képest távolabbi helyekről vízen érkezők részére. A vendéghelyek kiosztásának egyéni döntési jogát a versenyszervezők fenntartják és legkésőbb a verseny előtt 48 órával mindenkit értéesítenek a lehetőségeiről.  A mérlegelésnél az számít többek közt, hogy milyen távolságból érkezik a hajó és sólyázható e pl, mert akkor parton is tárolható stb. , illetve a vendéghely igényeket csak online és vagy helyszíni nevezési napokon már lenevezett hajók esetében tudjuk értelemszerűen figyelembe venni. A nevezési napokat és az online nevezés feltételeit az oldalunkon megtaláljátok. 

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

A túraverseny népszponzorunk okán a Svert Kupa 2018 fődíja az egytestű összevont Svertes hajóknál egy megközelítőleg félmillió forint értékű DELL XPS 13 . A külön értékelt kéttestűeknél szintén egy DELL utrabokk lesz a fődíj. A  pályaversenyek NaturZitrone névszponzorának köszönhetően értékes Heineken díjakért szálltok vízre. Ezenkivül rengeteg értékes különdíj és hajóosztály tárnyeremény díj lesz, hiszen a versenyen induló népszerűbb hajóosztályok önállóan is értékelve lesznek, mint az egy, mint a kéttestűek közt. Lesz legjobb női kormányos díj, legfiatalabb - legidősebb versenyzői díj és még rendegeteg más is. Ezeket folyamatosan kommunikáljuk. A különdíjak nem csak éremmel, hanem értékes tárgy nyereményekkel is járnak. Amelyeket a többi szponzorunk ajánlott fel a Svert Kupára, róluk a honlapunkon a hírek közt is találsz bővebb információt. 

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Az online nevezés megkönnyítti a versenyszervezést számunkra, neked viszont gyorsabbá teszi a nevezést.  Akik online neveztek azok is személyesen vehetik át a rajtszámot és a nevezési csomagot, de soron kivül.  Természetesen miután átutalással befizették a nevezési díjat és az előre kitöltött nevezési lapot is aláírták. A rajtszám és nevezési csomagok átvételi helye és időpontja megegyezik a személyes nevezésekével, ezeket a honlapunkon megtalálod. Online nevezés viszont csak 2018 július 10 - 2017.08.10. 12.00 óráig aktiv, ezt követően márcsak személyesen lehet nevezni a kikötőben.  A 2018 évi nevezési napokat a hamarosan közzétesszük!

Lesz e sólyázási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget.  A részletes információért keressetek minket telefonon, vagy e-mailen.

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellnes hotelig bezárólag. Érdemes a neten körülnézni és igény esetén a biztonság okán, mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt.  A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után, ingyenes vendéghelyet és sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni uton történik, a parkolóban camping lehetőség nincs. 

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők fizethetnek átutalással. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is. Az online nevezők ezen időpontokban soronkivül átvehetik a rajtszámot és nevezési csomagot, miután az online előre kitöltött nevezési lapot aláírták és a nevezési díjat is befizették. Aki átutalással fizet viszont kérjük vegye figyelembe, hogy 2018. 08. 03. 12.00 óráig beérkezett utalásokat tudunk csak befizetésként jóváírni. 2018 évtől fontos változás, hogy az online nevezés és a rajtcsomag előre elkészítésének feltétele, hogy a nevezést követő 72 órán belül a nevezés összege az egyesület számlájára megérkezzen.

A nevezési díjakat lehet a Svert Kupa vitorlás Egyesület Budapest Banknál vezetett számlaszámára: 10101315-23526900-01004004 utalással is teljesíteni a megadott határidőig-

Svert Kupák 2018 évi versenykiírásai itt is olvashatóak

A 2018 évi IV Svert Kupa - DELL túraverseny , a II. Svert KUpa- NaturZitrone pályaversenyek és a Svert Kupa- Ifjusági túraversenye versenykiírása hamarosan!  

A 2017 évi Svert Kupa - DELL túraverseny és a Svert Kupa - NaturZitrone pályaversenyek versenykiírásai ide kattintva olvashatóak!  

 

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen. A versenyzők hozzátartozói természetesen ingyenesen beléphetnek a zárt versenyterületre Zamárdi kikötőben. Várjuk őket a díjátadóra is, de nem csak ide. Zamárdiban ugyanis a kikiőtőt körül ölelő 3 kilóméter hosszú nagystrand is ingyenes. A 2018 évben pedig támógatóinknak köszönhetően további színes programok várnak benneteket a rendezvényterületen.  A versennyel egyidőben és attól nem messze pedig Zamárdi Játszadalom család és gyerekprogramja vár benneteket a szurkolás közben és persze városunk három kilóméteres ingyenes nagystrandja gyönyörű panorámával.  A versenyzői vacsorán viszont nevezési csomagokban található étkezési és ital jegyet viszont csak a versenyzőknek biztosítunk. (1 versenyző 1 étel és 1 italjegyet kap, ami 1 étel és egy valamilyen ital fogyasztására jogosít fel!)

Hírek

A 2018 évi Svert Kupára az online nevezés a verseny előtt bő egy hónappal lesz aktiv. Online nevezni tehát a tervek szerint 2018. július 03 és 2018. augusztus 03. 12.00 közt lehet majd. Az online nevezések csak 72 órán belüli átutalssal rendezett nevezési összeg megtérítése mellett lesznek idéntől érvényesek. Erről, az idei nevezésí díjakról mind a három verseny tekintetében és az online nevezés plusz kedvezményeiről részletesebb információk később!  

A versenykiírások és versenyutasítások is hamarosan lesznek közzé téve, csakúgy mint a személyes nevezési napok! 2018-ban veletek, ugyanitt!

 

Nevezz most!

Idén veletek, ugyanitt! Találkozunk 2018. agusztusban!

 

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • DELL Magyarország
 • NaturZitrone
 • Heineken Hungária Zrt
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • Wellensteyn Magyar Kereskedelmi Képviselet
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Stihl
 • Vízvonal - a vitorlázók boltja
 • Zimek Pálinka Manufaktúra
 • Totel Webfejlesztés
 • Pécsinger Szőlőbirtok
 • Rádió1 - Balatonon 105.7
 • Porthole.hu
Kapcsolat

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő