SVERT KUPA ZAMÁRDI

Svert Kupa Zamárdi

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el. 2019-ben a terveink szerint Svert Kupa augusztus 10-11 –i hétvégén kerül megrendezésre, de erről részletek később. A versenyekről és a versenyek eredményeiről a Hírek menűpontban olvashattok részletesebben.  A több száz nevező hajó legénységének, azaz a versenyzőknek köszönjük a részvételt! Idén veletek, ugyanitt!

A 2018 évi Svert Kupa- DELL túraverseny fődíja volt: a prémium DELL XPS13 ultrabook (egytestű) volt míg a katamarán szekció a DELL Inspiron 7577 gamer gépért küzdhetett meg. A NaturZitrone pályaversenyek résztvevői a Heineken tárgynyereményeit kapták. A népszerűbb hajóosztályok és különdíj győztesek pedig további támogatónk nyereményeinek örülhetnek az ünnepélyes díjátadón. Az ifjúsági túraversenyek abszolút győztesei fődíjai egy és kéttestű különértékelésben a DELL Alienware vezeték nélküli gamer headsetje és a DELL Alienware legújabb gamer egere volt. Köszönet támogatóinknak, a DELL EMC Magyarországnak, a Heineken Hungária Zrt-nekCHS Hungária Kft-nek, a Wellis Magyarországnak, a T-Systemsnek, a WellensteynnekAndreas STIHL Kft-nek, a Zimek Pálinka ManufaktúránakPécsinger Borászatnak, a Totel Szerviz Kft-nekVízvonal Hajósboltnak, és nagy köszönet Zamárdi város Önkormányzatának illetve köszönet a Magyar Vitorlás Szövetségnek a szakmai és eszköz segítségért.

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832 e-mail: svertkupa@gmail.com

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések! (A válaszok a kérdésre kattintva láthatóak!)

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv (kivéve MVSZ Jolle25 ranglista verseny).

Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz. Azaz a 2018. augusztus 11-én rendezendő DELL túraverseny majdnem teljesen megegyezik a korábbi évekével. Az augusztus 12 - én megrendezésre NaturZitrone pályaversenyeken és az Ifjúsági túraversenyen, ugyanezen kategóriájú hajók indulhatnak. Versenykiírások a Svert Kupa - DELL túraverseny, a Svert Kupa- ifjúsági túraverseny és a Svert Kupa NaturZitrone pályaversenyek tekintetében részletes információval később jelentkezünk.

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bővebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

Részleteket, pontos információkat lásd versenyutasítások 2019. év, amelyek a későbbiek folyamán lesznek közzétéve.

Svert Kupák 2018. évi versenyutasításai itt olvashatóak!

A  2018 évi versenyek versenyutasításai ITT olvashatóak! Kérjük minden induló a kihirdetést követően alaposan olvassa el, tanulmányozza azt részletesen. A kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekezetlen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt!  További részletek 2019-ben. Jövőre veletek ugyanitt!

Parkolás és hajótárolása a versenyzők számára. Mit érdemes erről tudni?

Zamárdi városában a part közelében 2018 évben megszűnik az ingyenes parkolás. Azaz a nagystrand közelében fizetős parkolással lehet élni. A Svert Kupa a vitorlás versenyekre érkező versenyzők számára idén is biztosít ingyenes parkolási lehetőséget - korlátozott számban -, amelyet kizárólag a versenyre érkező versenyzők és az utón érkező hajók tréler tárolására vehetnek igénybe (1 nevezett versenyző max 1 autó, 1 nevezett hajó max 1 tréler). A parkolóhely jelenti a hajó összeszerelési és versenyen kívüli tárolási helyszínét is egyben. Így a kijelölt helyszínen kérjük, majd az autósok figyeljenek, a parkolásnál a hajók vízre jutáshoz szükséges útvonalba NE parkoljanak! Amennyiben érkezési sorrendben az ingyenes parkoló rendeltetésszerű használatra megtelik, úgy további ingyenes tárolási és parkolási helyszínt nem áll módunkban biztosítani senki számára sem. A parkoló és a rendezvényterületen camping helyszínt nem tudunk biztosítani, szállás igény esetén egyéni szállásfoglalás lehetséges. A vízen érkező hajók számára vendéghelyeket a GYIK „Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben? menüpont alatt foglaltak szerint biztosítunk. A megértést köszönjük!  További részletek 2019-ben. Jövőre veletek ugyanitt!

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

További részletek 2019-ben. Jövőre veletek ugyanitt!

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

További részletek 2019-ben. Jövőre veletek ugyanitt!

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

Igen, idén is lesz a versenyzők részére vacsora a verseny napján tartandó ünnepélyes díjátadó után szombaton (mindhárom versenynek egyidőben összevont vacsora lesz). Tehát érdemes a verseny után (előtt) eljönni Zamárdi kikötőbe.

A vacsora ingyenes a versenyzők részére, a nevezési díj magában foglalja azt. Étel és ital jegyet viszont csak a nevezett versenyzőknek biztosítunk, hozzátartozóknak és egyéb plusz igényeket nem áll módunkban teljesíteni. FIGYELEM! 1 étel jegy 1 adag ételre 1 ital jegy (= 1 adag Pécsinger borra vagy Heineken sörre jogosít fel mindenkit  év felett, 18 év alatt 1 alkoholmentes italra), repetát plusz ital lehetőséget nem tudunk biztosítani. A versenyző vacsora a meghirdetett időpontban van, az étel tárolásának kapacitás hiánya okán a jóval később érkezők számára nem tudjuk biztosítani a jegyfelhasználást. Fontos még, hogy a versenyzői étel és italjegyeket pótolni nem áll módunkban, így aki elhagyja azt, az nem jogosult új utalványra. A megértést köszönjük.   További részletek 2019-ben

.

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Igen, korlátozott számban természetesen idén is lesz a versenyen indulók részére ingyenes vendéghely a Zamárdi kikötőben, amely elő regisztráció köteles!

Tehát ilyen jellegű igényeket mindenkitől kérjük, hogy előre jelezze a versenyszervezői felé. Az igényeket a verseny előtt minimum 72 órával és e-mailben (mimnél korábban annál nagyobb az esély) a svertkupa@gmail.com címen a tárgyban kérjük feltüntetni, hogy "VENDÉGHELY IGÉNY". Nagyon fontos, hogy 2018-tól, csak befizetett nevezési díj után lehet vendéghelyet igényelni!

Adhoc jelleggel senkinek nem tudunk senkiinek biztosítani a lehetőséget. A vendéghelyeket ingyenesen a versenyeket megelőző és az azt követő 1-1 éjszakára biztosítjuk a versenyen induló és Zamárdihoz képest távolabbi helyekről vízen érkezők részére.

A vendéghelyek kiosztásának egyéni döntési jogát a versenyszervezők fenntartják és legkésőbb a verseny előtt 48 órával mindenkit értesítenek a lehetőségeiről. A mérlegelésnél az számít többek közt, hogy milyen távolságból érkezik a hajó és sólyázható e pl, mert akkor parton is tárolható stb., illetve a vendéghely igényeket csak online és vagy helyszíni nevezési napokon már lenevezett hajók esetében tudjuk értelemszerűen figyelembe venni. További részletek 2019-ben.

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

A túraverseny népszponzorunknak köszönhetően a Svert Kupa – DELL túraverseny 2018 évi fődíja az egytestű összevont Svertes hajóknál egy megközelítőleg félmillió forintértékű DELL XPS 13 . A külön értékelt kéttestűeknél szintén egy DELL utrabook lesz a fődíj, a katamarán szekció a DELL Inspiron 7577 gamer gépért küzdhet meg. Az Ifjusági túraverseny fődíjai egy és kéttestű különértékelésben a DELL Alienware vezeték nélküli gamer headsetje és a DELL Alienware legújabb gamer egere lesz. A pályaversenyek NaturZitrone névszponzorának köszönhetően értékes Heineken díjakért szálltok vízre.  A Svert Kupa – MVSZ Jolleg25 ranglistaverseny győztese különdíjban részesül.

Ezenkívül rengeteg értékes különdíj és hajóosztály tárnyeremény díj lesz, hiszen a versenyen induló népszerűbb hajóosztályok önállóan is értékelve lesznek, mint az egy, mint a kéttestűek közt. Lesz legjobb női kormányos díj, legfiatalabb - legidősebb versenyzői díj és még rengetek más is. A különdíjak népesebb hajóosztályok győztesei nem csak éremmel, hanem értékes tárgy nyereményekkel is gazdagodnak majd, amelyeket a többi szponzorunk ajánlott fel a Svert Kupára, róluk a honlapunkon a hírek közt is találsz bővebb információt. Ezeket folyamatosan kommunikáljuk.   További részletek 2019-ben.

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Az online nevezés KEDVEZMÉNYESEBB díjú, mint a helyszíni nevezési díj, igaz a hazai vitorlás versenyek tekintetében mindkettő alacsony a díjszabású köszönhetően a támogatóinknak. Az online nevezés megkönnyíti a versenyszervezést és költségek féken tartását számunkra, neked ezért cserébe viszont gyorsabbá teszi a nevezést és olcsóbb is. Részéteket lásd GYIK „Mennyi a nevezési díj a versenyekre” menüpontját. Természetesen miután átutalással befizetted a nevezési díjat az előre kitöltött nevezési lapot és a nevezési csomagot a helyszíni nevezési napok időpontjában és helyszínén veheted át te is.  További részletek 2019-ben.

Lesz e sólyázási és hajótárolási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget. A szárazföldön érkező hajóknak körbezárt (de nem őrzött) parkolóban tudunk ingyenesen hajótárolási lehetőséget biztosítani A részletes információért keressetek minket telefonon, vagy e-mailen. Parkolás csak nevezett hajóknak és hozzá tartozó személygépjárműnek biztosítunk, camping lehetőség a parkolóban nincs.  További részletek 2019-ben.

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellness hotelig bezárólag.

Érdemes a neten körülnézni és Zamárdi népszerűsége okán mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt. A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után, ingyenes vendéghelyet és sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni úton történik, a parkolóban, a rendezvényterületen camping lehetőség nincs!

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők átutalással fizethetnek. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek, a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is.  További részletek 2019-ben.

Svert Kupák 2018 évi versenykiírásai itt olvashatóak

További részletek 2019-ben. Jövőre veletek ugyanitt!

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen, közvetlen hozzátartozók beléphetnek a zárt rendezvényterületre, hiszen idén a támogatóinknak köszönhetően egyéb színes programok várnak rájuk is a rendezvényterületen. . Az ünnepélyes díjátadókra is várunk minden érdeklődőt, a versenyző vacsorán ingynes voucherrel viszont csak a nevezett versenyzők vehetnek részt! Strandolásra pedig a háromkilóméteres szabadstrand áll mindenki rendelkezésére.  További részletek 2019-ben.

Hírek

2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a felnőtt versenyek nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el. 2019-ben a terveink szerint Svert Kupa augusztus 10-11 –i hétvégén kerül megrendezésre, de erről részletek később. A több száz nevező hajó legénységének, azaz a versenyzőknek köszönjük a részvételt! Jövőre veletek, ugyanitt!

A 2019 évi versenyekre az nevezés online nevezési időpont és a nevezési napok és egyéb információk később kerülnek kihírdetésre.  

Nevezz most!

A 2018. évben a Svert Kupa versenyekre nevező több száz hajó legénységének, azaz a versenyzőknek köszönjük a részvételt! Jövőre veletek, ugyanitt!

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • Dell
 • Natur Zitrone
 • Heineken
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • wellensteyn
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Stihl
 • Vízvonal
 • Zimek
 • Totel
 • Pécsinger
 • Rádió1 - Balatonon 105.7
 • Porthole.hu
 • Aqua Magazin

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832; E-mail: svertkupa@gmail.com