SVERT KUPA ZAMÁRDI

Svert Kupa Zamárdi

VI. Svert Kupa 2020. augusztus 15.! A 91 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 6. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye.

A legjobbak, legjobb lehetősége – DELL” díjak

Egytestű és a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt talál gazdára a DELL tárgydíja. Azaz az idei évben az esély egyenlőség jegyében nem az abszolút nyertesek kapják alanyi jogon a legértékesebb tárgyi díjazást. Egytestű önálló első helyezettjei közt a DELL XPS 13 legújabb fejlesztése, míg a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt a Dell G3 15 játékra tervezett laptopja talál új felhasználójára. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek ez természetesen a DELL értékes tárgyi díjazása mellett megmarad. A Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. A termékekről és azok garanciájáról a DELL kiemelt disztribútora a HRP Európa Kft gondoskodik a versenyzők felé, míg a önálló hajóosztályok és különdíjak esetében a tárgyi díjazásról a versenyek többi szponzora gondoskodik.

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el.

Az VI. Svert Kupa – DELL túraverseny 2020. augusztus 15-én bont vitorlát Zamárdiban, csak úgy, mint a külön pályán és versenyben rajtoló Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny. Idén veletek, ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

Verseny szervezői  e-mail: svertkupa@gmail.com

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések! (A válaszok a kérdésre kattintva láthatóak!)

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv (kivéve MVSZ Jolle25 ranglista verseny).

Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz.  Versenykiírások a Svert Kupa - DELL túraverseny, a Svert Kupa- ifjúsági túraverseny tekintetében részletes információval később jelentkezünk.

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bővebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

VERSENYKIÍRÁSOK VERSENYUTASÍTÁSOK 2020. ÉV ITT!

Svert Kupák 2020. évi versenyutasításai itt olvashatóak!

A  2020 évi versenyek versenyutasításai ITT olvashatóak! Kérjük minden induló a kihirdetést követően alaposan olvassa el, tanulmányozza azt részletesen. A kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekezetlen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt!  

Parkolás és hajótárolása a versenyzők számára. Mit érdemes erről tudni?

Zamárdi városában a part közelében 2018 évben megszűnik az ingyenes parkolás. Azaz a nagystrand közelében fizetős parkolással lehet élni.  Azaz idén is a  személyautók (stb) önállóag oldják meg a pakolást Zamárdiban a hajószállító trérekkel együtt (a parkolás trérrel nem drágább)   A kijelölt helyszínen kérjük, majd az autósok figyeljenek, a parkolásnál a hajók vízre jutáshoz szükséges útvonalba A közparkoló és a rendezvényterületen camping helyszínt nem tudunk biztosítani, szállás igény esetén egyéni szállásfoglalás lehetséges. A vízen érkező hajók számára ajándék ingyenes vendéghelyeket 2020-ban nem tudunk biztosítani.  A megértést köszönjük!  

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

A Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2020.08.14. 12.00-19.00.

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2020. 08.03. 08.00 óra és 2020. 08. 10. 12.00 óra közt. 

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 Ft/fő. Online nevezés esetén 3000 Ft/fő.

2010.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % nevezési díjaetnek.t fiz

A Svert Kupa - DELL ifjusági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 3000 ft/fő.

Online nevezés esetén 2000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maxmimum 1 fő érkezhet.  A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük! 

 

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

A Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2020.08.14. 12.00-19.00.

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2020. 08.03. 08.00 óra és 2020. 08. 10. 12.00 óra közt. 

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 Ft/fő. Online nevezés esetén 3000 Ft/fő.

2010.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % nevezési díjaetnek.t fiz

A Svert Kupa - DELL ifjusági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 3000 ft/fő.

Online nevezés esetén 2000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maxmimum 1 fő érkezhet.  A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük! 

 

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

A 2020 évben tekintettel a járványra és az abból adódó gazdasági helyzetre versenyzői vacsora nem lesz. Az alacsony nevezési díjakat drasztikus emeléstől csak úgy tudjuk megóvni, hogy kompromisszumokra kényszerűltünk, így olyan ingyenes szolgáltratásokról (a nevezési díj összegáhez képest) mint a vendégmoló, a versenyzői vacsora lemondtunk. Ez utóbbinál a folyton változó járvány ügyi rendeleti szabályozás is nehezítette a szervezést és annak biztonságos levezénylését. Az ünnepélyes díjaátadó marad, a rendezvény területe az esetleg újra szükséges biztonságos távolságtartásra is alkalmassan fogjuk lezárni. A megértést köszönjük!

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Nem, 2020-ban nem bérelünk vendégmolót az ingyenes kikötőhelyek biztosítására, ahhoz a nevezési díjak olyan drasztikus emelésére lett volna szükség, amit nem vállaltunk. Így minden más versennyel megegyezően a szervezők ezt nem biztosítják a versenyzők részére. 

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

Egytestű és a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt talál gazdára a DELL tárgydíja. Azaz az idei évben az esély egyenlőség jegyében nem az abszolút nyertesek kapják alanyi jogon a legértékesebb tárgyi díjazást. Egytestű önálló első helyezettjei közt DELL XPS 13 legújabb fejlesztése, míg a kéttestű hajóosztályok első helyezettjei közt a Dell G3 15 játékra tervezett laptopja talál új felhasználójára. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek ez természetesen a DELL értékes tárgyi díjazása mellett megmarad. A Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. A termékekről és azok garanciájáról a DELL kiemelt disztribútora a HRP Európa Kft gondoskodik a versenyzők felé, míg a önálló hajóosztályok és különdíjak esetében a tárgyi díjazásról a versenyek többi szponzora gondoskodik.

 

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Tekintettel a járványügyi helyztre a szervezők az online nevezést preferálják a 2020 évben. Így idén csak helyszíni nevezési nap lesz és kérünk mindenkit, hogy a nevezési napra és vagy a nevezési csomagok átvételére hajónként 1 fő érkezzen. Egyébként online nevezés megkönnyíti a versenyszervezést és költségek féken tartását számunkra, hogy ne kelljen drasztikusan emelnünk a nevezési díjakat. Neked ezért cserébe viszont neked gyorsabbá teszi a nevezést és a nevezési csomag átvételét is. Részéteket lásd GYIK „Mennyi a nevezési díj a versenyekre” menüpontját. Természetesen miután átutalással befizetted a nevezési díjat az előre kitöltött nevezési lapot és a nevezési csomagot a helyszíni nevezési napok időpontjában és helyszínén veheted át te is.

Lesz e sólyázási és hajótárolási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget. Ez két helyszínen lehetséges a Bácskai utcai kikötőben (ahol a verseny is van) illetve attól cc 300 méterre nyugatra a Harcsa utcai üzemen kivüli kikötő solyályánál. A két sólya egyforma fix solya, a váltakozó használatuk a torlódást elkerülését segítheti. 

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellness hotelig bezárólag.

Érdemes a neten körülnézni és Zamárdi népszerűsége okán mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt. A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után vendéghelyet és ingyenes sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni úton történik, a parkolóban, a rendezvényterületen camping lehetőség nincs!

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők átutalással fizethetnek. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek, a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is.  Persze a versenykiírásokban is ITT!

Svert Kupák 2020 évi versenykiírásai itt olvashatóak

2020 évi versenykiírások és versenyutasítások ITT olvashatóak a VI. Svert Kupa  Zamárdi - DELL túraverseny és a III. Svert Kupa- DELL ifjúsági túraverseny tekintetében is. 

 

A 2019 évi versenykiírások a  Svert Kupa – DELL túraverseny Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny tekintében ITT!

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen, közvetlen hozzátartozók beléphetnek a zárt rendezvényterületre, hiszen idén a támogatóinknak köszönhetően egyéb színes programok várnak rájuk is a rendezvényterületen. . Az ünnepélyes díjátadókra is várunk minden érdeklődőt. Strandolásra pedig a háromkilóméteres szabadstrand áll mindenki rendelkezésére.  

Kérhetek- e egyedi vagy más számozású rajtszámot?

A 2019 évi versenyeken már beszüntettük az egyedi rajtszám és vagy a nem az automata nevezési rendszer sorban kiadott rajtszámától eltérő számozás igénylését. Ez a 2020 évben sem lesz.  Azon felül, hogy a manuális állandó rendszer korigáció jelentős plusz adminisztrációs terhet ró ránk, a verseny lebonyolításában adódó plusz nehézségeket és az eredményszámításoknál ezekből felmerülő esetleges hibákat is próbáljuk csökkenteni.  Így tehát a többi nagy nevező számú versenyekkel megegyezően a Svert Kupán is mindenki a rendszernyilvántartás szerinti rajtszámmal tud csak indulni. Megértéseteket köszönjük!

Hírek

A Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2020.08.14. 12.00-19.00.

Online nevezés: www.svertkupa.hu - 2020. 08.03. 08.00 óra és 2020. 08. 10. 12.00 óra közt. 

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 Ft/fő. Online nevezés esetén 3000 Ft/fő.

2010.01.01. vagy utána született versenyzők 50 % nevezési díjaetnek.t fiz

A Svert Kupa - DELL ifjusági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 3000 ft/fő.

Online nevezés esetén 2000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maxmimum 1 fő érkezhet.  A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük! 

 

Nevezz most!

Online nevezés: 2020. 08.03. 08.00 óra és 2020. 08. 10. 12.00 óra közt. 

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • HRP Europe Kft.
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • wellensteyn
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Vízvonal
 • Totel
 • Porthole.hu
 • Aqua Magazin

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő Verseny e-mail: svertkupa@gmail.com