Svert Kupa Zamárdi

Svert Kupa Zamárdi

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt.  

A III. Svert Kupa már egész vitorlás hétvége volt, két versennyel. 2017. 08.12-én DELL túraverseny, míg 2017. 08.13-án NaturZitrone pályaversenyek napja volt.  

A 2017 évi Svert Kupa- DELL túraverseny fődíjai: a prémium többszázezer forint értékű DELL XPS13 2:1 ultrabook (egytestű) került kiosztásra és egy másik DELL ultrabook (kéttestű) a külön értékelt katamarán szekció győztesének járt.  A 2017 évi Svert győztesei a Heinekennek köszönhetően díjesőben részesültek. Névszponzorunknak és többi támogatónknak köszönhetően ez évben nem csak az első helyezettek kaptak tárgynyeremény az érmek mellé, hanem minden dobogós csapat azzal térhetett haza.  Köszönet ezért a Wellis Magyarországnak, a Sió- Eckes Kft-nek, az Andreas STIHL Kft.-nek, Wellesteynnek, a Zimeknek, ClearWaternek és Zamárdi Önkormányzatának, továbbá a Pécsinger Pincészetet és a Vízvonal hajósboltnak. Köszönjük továbbá az internet kapcsolatot a T-Systemsnek és médiatámogatást a Rádió1 és a Porthole.hu csapatának, valamint a Világjáró Magazinnak. Köszönet a Totel-nek az online nevezését is lehetővé tevő svertkupa.hu oldalért és annak üzemeltetéséért.  Jövőre veletek ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken.

Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés van minden évben.  

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz. Azaz az augusztus 12én rendezendő DELL túraverseny majdnem teljesen megegyezik a korábbi évekével. Az augusztus 13án megrendezésre NaturZitrone pályaversenyeken ugyanezen kategóriájú hajók indulhatnak. Részleteket lásd versenykiírások 2017.  

Hol lesz a verseny?

Zamárdi előtti vízterületen. Bövebben:

VERSENYPÁLYA

A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni a Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.

RAJT- ÉS CÉLVONAL

A rajtvonal Zamárdi kikötő közelében, a parttól kb. 300 m-re horgonyzó versenyrendezőségi hajó narancssárga lobogót viselő árboca és egy tőle kb. 100 méterre elhelyezett sárga bója közötti A célvonal helye a rajtvonaléval azonos, de a hossza lehet kisebb és iránya az utolsó szakaszra merőleges.

Részleteket lásd versenyutasítások 2017. év. 

Svert Kupák 2017 évi versenyutasításai itt is olvashatóak!

A Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny 2017 évi versenyutasítása  és a Svert Kupa - NaturZitrone pályaversenyek versenyutasítása IDE KATTINTVA olvashatóak és letölthetőek PDF formátumban! Kérjük minden induló alaposan olvassa el és tanulmányozza azt részletesen. Illetve a kihirdetett időpontokban a hajóskapitányi értekeztelen, ahol kéréseket tehet fel stb., vegyen részt! 

Mennyi a nevezési díj a versenyekre?

A 2017. évi Svert Kupára versenyekre is lehet online előnevezni 2017. 07.15. -  2017. 08. 10 közt. A DELL túraversenyre a nevezési díj 1000 forint/fő kortól függetlenül. A Svert Kupa amatőr egytestű és kéttestű svertes vitorlás hajók versenye (bővebben lásd versenykiírás), így a nevezéshez Vitorlás Szövetségi kék könyv nem kell.  A NaturZitrone pályaversenyek nevezési díjmentesek a vitorlás sportra ösztönzés jegyében, ugyanakkor a csak pályaversenyeken indulók számára 500 forint/fő regisztráció díj köteles. Részletek a versenykiírásában olvashatóak e tekintetben is.  

Nevezési nap / személyes regisztráció: 2017.08.05. 12.00-18.00 és 2017.08.11. 12.00-20.00 valamint a  verseny napján 07.00-08.00-ig Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek, ekkor lehet az online nevezési csomagokat is soronkivül átvenni. 

A verseny rendezői kérik a részvevőket, hogy a nevezés, ill. a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minél többen éljenek az online előnevezés lehetőségével. ITT

Mikor vannak a nevezési napok a versenyekre?

Nevezési nap / személyes regisztráció: 2017.08.05. 12.00-18.00 és 2017.08.11. 12.00-20.00 valamint a  verseny napján 07.00-08.00-ig Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek, ekkor lehet az online nevezési csomagokat is soronkivül átvenni. 

A verseny rendezői kérik a részvevőket, hogy a nevezés, ill. a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minél többen éljenek az online előnevezés lehetőségével. ITT

Az online nevezőket kérjük, pontos elérhetőséget adjanak meg a bővebb nevezési információk megadásához.

FONTOS! A nevezés akkor érvényes, ha a nevezett hajó felelős személye a kitöltött nevezési lapot személyesen is aláírta, a nevezési vagy regisztrációs díjat befizette, a nevezési csomagot a rajtszámmal személyesen átvette.

Lesz e vacsora a versenyzőknek, az ünnepélyes díjátadó után?

Igen, idén is lesz a versenyzők részére vacsora a verseny napján tartandó ünnepélyes díjátadó után. Tehát érdemes a verseny után maradni, vagy visszajönni Zamárdi kikötőbe. A vacsora ingyenes a versenyzők részére, a nevezési díj magában foglalja azt.  Étel és ital jegyet viszont csak a nevezett versenyzőknek biztosítunk, hozzátartozoknak és egyéb plusz igényekre nem áll módunkban. A nevezési csomagban minden nevezett megkapja hozzá az étel és ital fogyasztásra jogosító jegyeket/fő. A vacsorához a Heinekenek köszönhetően sör vagy víz fogyasztást a ClearWatertől. Illetve a Zimek ház idén is tart kostólót a termékeiből. Fontos még, hogy a versenyzői étel és italjegyeket potolni nem áll módunkban, így aki elhagyja azt, az nem jogosult új utalványra. A megértést köszönjük. 

Lesz e vendéghely a Zamárdi kikötőben?

Igen, korlátozott számban természetesen lesz a versenyen indulók részére ingyenes vendéghely a Zamárdi kikötőben. Ilyen jellegű igényeket viszont mindenkitől kérjük, hogy előre jelezze a versenyszervezői felé a verseny előtt minimum 48 órával és e-mailben (minnél korábban annál nagyobb az esély) a svertkupa@gmail.com címen a tárgyban kérjük feltüntetni, hogy "VENDÉGhELY IGÉNY". Adhoc jelleggel senkinek nem tudjuk garantálni a lehetőséget.  A vendéghelyeket ingyenesen a versenyeket megelőző és az azt követő 1-1 éjszakára bíztosítjuk a versenyen induló és Zamárdihoz képest távolabbi helyekről vízen érkezők részére. A vendéghelyek kiosztásának egyéni döntési jogát a versenyszervezők fenntartják és legkésőbb a verseny előtt 48 órával mindenkit értéesítenek a lehetőségeiről.  A mérlegelésnél az számít többek közt, hogy milyen távolságból érkezik a hajó és sólyázható e pl, mert akkor parton is tárolható stb. , illetve a vendéghely igényeket csak online és vagy helyszíni nevezési napokon már lenevezett hajók esetében tudjuk értelemszerűen figyelembe venni. A nevezési napokat és az online nevezés feltételeit az oldalunkon megtaláljátok. 

Milyen díjak és különdíjak lesznek a Svert Kupán?

A túraverseny népszponzorunk okán a Svert Kupa 2017 fődíja az egytestű összevont Svertes hajóknál egy többszázezer forint értékű DELL XPS 13 2:1 utrabbok lesz. A külön értékelt kéttestűeknél szintén egy DELL utrabokk lesz a fődíj. A  pályaversenyek NaturZitrone névszponzorának köszönhetően értékes Heineken díjakért szálltok vízre. Ezenkivül rengeteg értékes különdíj és hajóosztály tárnyeremény díj lesz, hiszen a versenyen induló népszerűbb hajóosztályok önállóan is értékelve lesznek, mint az egy, mint a kéttestűek közt. Lesz legjobb női kormányos díj, legfiatalabb - legidősebb versenyzői díj és még rendegeteg más is. Ezeket folyamatosan kommunikáljuk. A különdíjak nem csak éremmel, hanem értékes tárgy nyereményekkel is járnak. Amelyeket a többi szponzorunk ajánlott fel a Svert Kupára, róluk a honlapunkon a hírek közt is találsz bővebb információt. 

Miért jobb nekem, ha online nevezek?

Az online nevezés megkönnyítti a versenyszervezést számunkra, neked viszont gyorsabbá teszi a nevezést.  Akik online neveztek azok is személyesen vehetik át a rajtszámot és a nevezési csomagot, de soron kivül.  Természetesen miután átutalással előre, vagy a rajtszám átvételekor személyesen befizették a nevezési díjat és az előre kitöltött nevezési lapot is aláírták. A rajtszám és nevezési csomagok átvételi helye és időpontja megegyezik a személyes nevezésekével, ezeket a honlapunkon megtalálod. Online nevezés viszont csak 2017 július 15 - 2017.08.10. 12.00 óráig aktiv, ezt követően márcsak személyesen lehet nevezni a kikötőben.  A 2017 évi nevezési napokat a versenykiírásban közzé tettük!

Lesz e sólyázási lehetőségem Zamárdiban?

Igen, minden a versenyen induló, de szárazföldön érkező hajó részére tudunk biztosítani sólyázási lehetőséget.  A részletes információért keressetek minket telefonon, vagy e-mailen.

Szállás lehetőség van?

Természetesen, Zamárdiban rengeteg szállás lehetőség van. Különböző kategóriákban és árakon, campingtől a 4 csillagos wellnes hotelig bezárólag. Érdemes a neten körülnézni és igény esetén a biztonság okán, mielőbb lefoglalni a számotokra megfelelőt.  A versenyen induló hajóknak korlátozott számban (lásd vendéghely pontnál a kérdések közt), és előre egyeztetés után, ingyenes vendéghelyet és sólyázási lehetőséget biztosítunk. A szállásfoglalás viszont egyéni uton történik.

Fizethetek e átutalással?

Igen. Az online nevezők fizethetnek átutalással is, illetve személyesen a rajtszám és a nevezési csomag átvételekor is. Erről részleteket az online nevezést követő visszaigazoló részletes információs e-mailben kapnak meg. A rajtszám és nevezési csomag átvétele viszont csak személyesen lehetséges. Ezeket az átvételi időpontokat, amelyek megegyeznek a személyes nevezésekkel megtalálod a honlapunkon is. Az online nevezők ezen időpontokban soronkivül átvehetik a rajtszámot és nevezési csomagot, miután az online előre kitöltött nevezési lapot aláírták és a nevezési díjat is befizették. Aki átutalással fizet viszont kérjük vegye figyelembe, hogy 2017. 08. 10. 12.00 óráig beérkezett utalásokat tudunk csak befizetésként jóváírni.

A nevezési díjakat lehet a Svert Kupa vitorlás Egyesület Budapest Banknál vezetett számlaszámára: 10101315-23526900-01004004 utalással is teljesíteni a megadott határidőig, vagy mint emlitettük a helyszíni nevezési napokon a nevezési csomag átvételekor személyesen befizetni.  Részleteket lásd versenykiírások. 

Svert Kupák 2017 évi versenykiírásai itt is olvashatóak

A 2017 évi Svert Kupa - DELL túraverseny és a Svert Kupa - NaturZitrone pályaversenyek versenykiírásai ide kattintva olvashatóak!  A versenyutasítások a verseny előtt lesz közzé téve a www.svertkupa.hu oldalon és Zamárdi kikötőben!  

 

A 2016 évi , azaz 2017-ben nem érvényes korábbi versenyutasítása a versenynek tájékoztatásként pedig alább látható. 

 

II. SVERT Kupa – DELL túraverseny  vitorlás túraverseny uszonyos kishajóknak

ZAMÁRDI, 2016. augusztus 13.  VERSENYUTASÍTÁS

A képekre kattintva látható 4 oldal terjedelemben. Az online nevezők e-mail formájában is megkapták, míg a nevezés és a rajtszám átvételkor a helyszínen is megtekinthető. A verseny helyszínén pedig kifügesztésre került.

A Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny versenyutasítását részletesen ITT olvashatjátok (ha rá kattintasz)

A Svert Kupa - MVSZ Jolle 25 ranglista versenyutasítást részletesen ITT olvashatjátok (ha rá kattintasz)

 

 

jp

A családom jönne szurkolni, ingyenesen beléphet a rendezvény helyszínére?

Igen. A versenyzők hozzátartozói természetesen ingyenesen beléphetnek a zárt versenyterületre Zamárdi kikötőben. Várjuk őket a díjátadóra is, de nem csak ide. Zamárdiban ugyanis a kikiőtőt körül ölelő 3 kilóméter hosszú nagystrand is ingyenes. Sőt főtámógatónk a STIHL-lounge felejthetetlen kikapcsolódást garantál majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy a rajtot követően a lehető legkényelmesebb környezetből tekintsék meg a nagy múltú versenysorozat aznapi izgalmas hajózásait. Napozóágyak, árnyékot adó napernyők, strandjátékok, értékes nyeremények és limonádé-stand vár minden érdeklődőt.  amely szintén ingyenes. A 2017 évben pedig támógatóinknak köszönhetően további színes programok várnak benneteket a rendezvényterületen.  A versennyel egyidőben pedig Zamárdi Játszadalom család és gyerekprogramja vár benneteket a szurkolás közben és persze városunk három kilóméteres ingyenes nagystrandja gyönyörű panorámával.  A versenyzői vacsorán viszont  nevezési csomagokban található étkezési és ital jegyet viszont csak a versenyzőknek biztosítunk.

A 2018 évi Svert Kupára az online nevezés a verseny előtt egy hónappal lesz aktiv. A versenykiírások és versenyutasítások e tekintetben is a 2018. évben lesznek közzé téve, csakúgy mint a személyes nevezési napok! 2018-ban veletek, ugyanitt!

 

Nevezz most!

Jövőre veletek, ugyanitt! Találkozunk 2018-ban!

 

 • 00
  Nap
 • 00
  Óra
 • 00
  Perc
Szponzoraink
 • DELL Magyarország
 • NaturZitrone
 • Heineken Hungária Zrt
 • Wellis
 • T-Systems Magyarország Zrt.
 • Wellensteyn Magyar Kereskedelmi Képviselet
 • Zamárdi Város Önkormányzata
 • Stihl
 • Sió-Eckes Kft. - az Eckes-Granini Group tagja
 • Vízvonal - a vitorlázók boltja
 • Zimek Pálinka Manufaktúra
 • ClearWater Kft.
 • Totel Webfejlesztés
 • Pécsinger Szőlőbirtok
 • Rádió1 - Balatonon 105.7
 • Porthole.hu
Kapcsolat

Helyszín

8621 Zamárdi, Bácskai utcai kikötő