Érdi Mári és Berecz Zsombor adja át a díjakat a Svert Kupán

Szerző: admin | 2021-08-11 11:56

Érdi Mári és Berecz Zsombor adja át a díjakat a Svert Kupán

Két olimpikon is itt lesz velünk az idén Somogy megye kincsévé, azaz Nemzeti Értéktárba választott Svert Kupán. Berecz Zsombor a magyar olimpiai vitorlázás 93 éves történelmében egyetlen ezüstérmes olimpikonunk - tudatosan -, a Svert Kupa Ifjúsági túraversenyén  adja át a díjakat az ifjúságnak. Azon nem titkolt céllal kértük erre, hogy egy élő legendát, az utánpótlás számára egy igazi példaképet meghívva a gyerekeknek örömet szerezzünk. Érdi Mári olimpikonunk pedig a magyar vitorlázás megalapozottan reménybeli jövőjét képviselve adja át a díjakat a korosztálytól függetlenül rajtoló Svert Kupa- DELL túraverseny díjazottjainak. A Svert Kupa szervezői pedig Biro Norberttől vehetik át a Nemzeti Értéktár megtisztelő elismerését, ez utóbbit velünk és a versenyzőkkel közösen ünnepli nagy örömünkre többek közt Gerendy Zoltán az MVSZ elnöke is.         

 

 

 

 

 

Azok, akik figyelik a közösségi média oldalainkat már értesülhetett róla, hogy a 2021. 08. 14-én rajtoló Svert Kupa – DELL túraverseny díjait Érdi Mári olimpikonunk adja át idén, erről részletesebben itt olvashattok: https://bit.ly/3lOI25b . A Svert Kupa Ifjúsági túraverseny díjait pedig Berecz Zsombor olimpikonunk adja át (részletek itt : https://bit.ly/2U69ShK).  

 

A két verseny díjáradója a versenyt aznap este 19.00 órától lesz a ZÁRT rendezvény területen.  A ZÁRT itt fontosugyanis a rendezvény területére (amely szombaton az egész Zamárdi kikötő területére vonatkozik!!) a spotrendezvényekre hatályos járványügyi állami szabályozást egyénileg betartva is (igen védettségi kártya, lásd kormányhatározatok), csak a versenyeken résztvevők és korlátozott számban közvetlen családi hozzátartozójuk léphetnek be.  A megértést köszönjük!  

A díjátadón is csak ők vehetnek részt a versenyzői közös vacsorán pedig az étkezési jeggyel rendelkezők, amely csak versenyzőknek jár és azon hozzátartozóknak, akiknek online nevezés időtartalmán belül igényeltek/fizettek ilyet (erre nevezési napon már NINCS mód igényelni).

Az ünnepélyes díjátadó köszöntőkkel fog kezdődni, hiszen nem csak olimpikonjaikat köszönthetjük, hanem a Svert Kupa, mint a tradicionális jolle hajók hagyományát őrző verseny Nemzeti Értékké nyilvánítását is ünnepeljük. Ezen oknál fogva többek közt velünk ünnepel Gerendy Zoltán az MVSZ elnöke és itt lesz velünk dr Kollár Lajos az MVSZ korábbi elnöke is.  

A korábbi információs leveleinkhez képest, amelyben a nevezési infók, versenykiírások/utósítások, parkolás, vendéghely, hajótárolásról stb. minden egyéb elolvasható (amelyet itt is elolvashattok, és ha eddig nem tettétek jó lenne pótolni ezt : https://bit.ly/3lRNYKE )

 

 

Várunk minden versenyzőt az idén Nemzeti Értékké lett Svert Kupára augusztus 14-én és versenyzők számára azt követő - zárt rendezvényterületen - tartandó ünnepélyes díjátadóra és közös versenyzői vacsorára.

Ünnepeljük közösen a szelek szárnyán a jolle hajók ünnepén Zamárdiban!

 A szervezők!

www.svertkupa.hu