A Balaton kegyeltje - Svert Kupa Zamárdi

Szerző: Admin | 2015-06-08 12:00

A Balaton kegyeltje - Svert Kupa Zamárdi
A 2016 évi versenyről minden, amit most tudni lehet: A verseny helye és ideje: Zamárdi, 2016. augusztus 13. (pótnap: 2016. augusztus 14.)
 
RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert) A verseny keretein belül külön értékelésben kerül még megrendezésre a Flaar 18 hajóosztály versenye és a Jolle 25 hajó osztály ranglista versenye. A Jolle25 ranglista versenyen való részvétel Vitorlás Szövetség érvényes kékkönyvével lehetséges. A Svert Kupa összevont és a külön értékel hajosztály és kéttestű futamon való részvételéhez a tavalyival megegyezően nem kell kékkönyv.
 
VERSENYPÁLYA: A színes bójákkal jelölt versenypályát szélirány függvényében a versenynapon meghirdetettek szerinti irányban kell teljesíteni várhatóan Zamárdi, Széplak-felső Ezüstpart kikötő, Szántód, Tihany által határolt vízterületen. A pályán lehet olyan szakasz, mely csak felhúzott sverttel, maximum 50 cm merüléssel teljesíthető.
A Svert Kupa összevont értékelésen belül a versenykiírásban szereplő minimum versenylétszámot meghaladó - adott hajóosztály típus – versenyzői külön hajosztály értékelésben részesülnek. További információ később várható e témában.
 
A verseny várhatóan jelentős médiaérdeklődéssel kerül megrendezésre. A verseny névszponzora 2016 évben is a DELL Magyarország, ennek megfelelően idén is több százezer forint értékű DELL számítástechnikai nyeremények járnak az érmek mellé a versenyt legjobban teljesítőinek.
A 2016 évi verseny FŐDÍJA: DELL XPS 13 utrabook
 
A katamarán futam DELL fődíja: hamarosan! 
 
Hajosztálytól független különdíjak:
· Legjobb női kormányos
· Legidősebb versenyző
· Legfialtabb versenyző
· Zamárdi kikötő legeredményesebb kormányosa
· A különdíjak a versenyig hátralévő időben még bővülhetnek, további információ ezügyben később várható.