Flaar 18 hajóosztály verseny is lesz a Svert Kupán!

Szerző: admin | 2016-07-26 06:00

Flaar 18 hajóosztály verseny is lesz a Svert Kupán!

A Svert Kupán az egy és kéttestű összevont értékelésen kívül mindkét kategóriában idén is lesz a népesebb hajóosztályokból külön díjazott értékelés is.  A dinamikusan fejlődő Flaar Kft által gyártott Flaar 18-soknak  is így kerül megrendezésre a saját hajóosztály versenye is a Svert Kupán. 

Immáron kétéves tradíciója az újraéledt Svert Kupának, természetesen az 1929 évi hagyományt is követve, hogy a versenyen induló minden népesebb hajóosztályt különértékeli. Idén nagy örömmel jelenthettük be, hogy a Flaar18 is ezen kategóriában szerepelve hajóosztály versenyt is hirdetett a Svert Kupára.

"A Flaar 18 egy hazai tervezésű és gyártású kis vitorlás. Kifejlesztése azt a célt szolgálta, hogy egy sportos - ugyanakkor kevés gyakorlattal rendelkező vitorlázók számára is biztonságos - one design hajóosztály jöjjön létre. Egyrészről tökéletes választás azok számára, akik versenyzői tapasztalatot szeretnének gyűjteni. A hajó ugyanis lehetőséget teremt arra, hogy egyre gyarapodó versenyzői tudással egyre többet hozzunk ki belőle, így hosszútávon is tökéletes társ lehet. Másfelől a versenyre termett teljesítőképességén túl kiválóan alkalmas daysailingre is. Mérete és tulajdonságai miatt akár egész nap vitorlázhatunk vele legfeljebb 4 fős legénységgel, miközben élvezhetjük a Flaar teljesítményorientált tervezésének köszönhető sebességet és a könnyed siklást. A hajó sólyázható, könnyen szállítható, és két ember 15 perc alatt menetkésszé tudja tenni. Számtalan előnyös tulajdonsága, elérhető ára és alacsony fenntartási költségei miatt a típus egyre népszerűbb. Magyarországon a a Balatonon és a tatai Öreg-tavon vannak már ilyen hajók, de már Németországban, sőt Svédországban is találkozhatunk vele". - ajánlja magukat a gyártó cég és erről a Svert Kupán mindenki meg is győződhet akár maga is.

A BALATON LEGRÉGEBBI VITORLÁSVERSENYE SVERT KUPA

2016. augusztus 13. 10. óra Zamárdi, Bácskai utca kikötő. A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. Így idén is várjuk az azokat, akik egy jó szervezésű, nívós, balatoni hangulatú versenyen kívánnak részt venni. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért és a DELL valamint más szponzoraink értékes prémium tárgynyereményeiért. 2016-ban már az előrejelzések is azt mutatják, hogy még több résztvevővel számolhatunk a Svert Kupán. Tehát minden adott, hogy Te is a szelek szárnyán hajózz velünk Zamárdi partjainál! 

RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz. Nevezési díj: 1000/fő.


Versenynevezési és versenykiírási részletes információk: www.svertkupa.hu oldalon és a Facebook/ Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny oldalán. Egyéb információs elérhetőségek: svertkupa@gmail.com és a +36 /70 516 50 44 versenyrendezői telefonszámon