Közeledik a jubileumi Svert Kupa – friss hírek a díjakról és a versenyekről

Szerző: admin | 2019-05-18 12:15

Közeledik a jubileumi Svert Kupa – friss hírek a díjakról és a versenyekről

V. Svert Kupa- DELL túraverseny és Svert Kupa – DELL ifjúsági túraverseny 2019 évi fődíjai, minden, amit a versenyekről most tudni lehet. Ne feledjétek a szelek szárnyán találkozzunk Zamárdi partvizein idén augusztusban is!

A Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny dupla jubileumi évére több meglepetéssel készülünk, ebből a DELL is kivette a részét és fennállásunk óta a legértékesebb fődíjakért versenyezhettek idén. A 90 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 5. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben, de idén először azt is megszavazhattátok a Boat Show kiállításon, hogy melyik legújabb DELL gép legyen az ünnepi verseny abszolút fődíja. A versenyzők a DELL új XPS 13 gépe, a DELL G5 15 játékgépe volt és az új Alienware m15, mint azt már azóta tudjátok a szavazatok alapján ez utóbbi lett a befutó. Így a V. Svert Kupa – DELL túraverseny abszolút egytestű fődíja idén.

 

Egytestű abszolút fődíj Alienware m15,

Az új Alienware m15 komoly versenyzőknek, akik aktív életet élnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni.15 hüvelykes, játékra tervezett Alienware laptop az eddigi legvékonyabb és legkönnyebb kialakítással. Erőműhöz mérhető teljesítményéről a 8. generációs Intel® négy- és hatmagos processzorok valamint a VR-képes legújabb NVIDIA® GeForce® RTX 20 grafikus kártya gondoskodik. A kivételes teljesítmény és a hordozhatóság mellett az m15 biztosítja az eddigi összes Alienware laptop közül a legjobb akkumulátoros üzemidőt.

Kéttestű abszolút fődíj DELL G5 15 játékgép

A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek. Így nálunk minden évben nem egy, hanem két fődíj van. A Jubileumi évre tekintettel a DELL úgy döntött, hogy a szavazáson dobogós helyet szerzett másik játékgépért versenyezhetnek idén a kéttestű (katamarán) hajóosztályok és közülük a legjobb haza is viheti persze.

Új versenyzőként a DELL flottában! Jobb kép a győzelemhez! DELL G5 15! 

Győzteseknek tervezve a 15 hüvelykes új gamer laptop, mely 8. generációs Intel® Core™ processzorral, a legújabb NVIDIA® grafikus kártyával, valamint vékony keretes kijelzővel nyűgöz le mindenkit. Ismerje meg, hogy mire képes a játéka a nagy teljesítményű NVIDIA GeForce® RTX 20 sorozatú grafikus kártyával és az akár 6 GB GDDR5 dedikált memóriával. Az opcionális 144 Hz-es G-sync és OLED kijelzők lenyűgöző, villódzásmentes képet biztosítanak. A 8. generációs Intel® négy- és hatmagos processzorokkal köszönhetően G5 15 nagy teljesítményt kínál a szakadatlan játék érdekében. 

Az V Svert Kupa idén 2019 augusztus 10-én, szombaton rajtól Zamárdiból, természetesen lesz közös versenyzői vacsora, ünnepélyes díjátadás és a megszokott jó hangulat a nagy nevezőszámú versenyen is persze. A nevezési díjakról és versenykiírásokról hamarosan friss információkkal jelentkezünk. A DELL túraversennyel párhuzamosan kerül megrendezésre, de önálló versenyként és értékeléssel a Jolle25 MVSZ ranglistaverseny is a Svert Kupán.

 

Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraverseny

II. alkalommal kerül kiírásra a Svert Kupa ifjúsági versenye, amely a hazánkban sajnos rendkívül ritkán, kimondottan fiatal célcsoportnak szervezett túraverseny keretében ad lehetőséget a 18 év alatti korosztálynak, hogy egy és kéttestű svertes hajóikkal összemérjék tudásukat. A DELL jóvoltából a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett, így gamer használat közben minőségében, tudásában többszőrösei az általános irodai eszközöknek.

Az Ifjúsági túraverseny a nagy túraverseny napján (augusztus 10. szombat), de attól külön rajttal és túraútvonalon kerül megrendezésre. Természetesen ünnepélyes díjátadóval és közös versenyzői vacsorával a nagyokkal együtt. A nevezési díjakról és versenykiírásokról hamarosan friss információkkal jelentkezünk.

 

Hajóosztályonkénti értékelés

A Svert Kupákon részben vissza térő támogatóinknak köszönhetően, mint például a prémium ruházatot forgalmazó Wellesteyn, vagy a luxus jakuzzikat és fürdőszobai berendezéseket gyártó Wellis stb. idén is hajóosztályonkénti értékeléseknél is tárgyi díjakat kapnak az első helyezettek. A szervezéshez az internet kapcsolatot a T-Systems támogatásával tudjuk megoldani a helyszínen, míg a kiemelt média partnerünk idéntől a Sláger FM rádió lesz. További részletekkel hamarosan jelentkezünk.

 

Történetünk és egyéb információk

90 éve egy verőfényes augusztusi napon, megszületett, mi újjáélesztettünk és veletek együtt idén V. alkalommal bontunk vitorlát Zamárdi partjainál! www.svertkupa.hu

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el. 2019-ben a terveink szerint Svert Kupa augusztus 10-11 –i hétvégén kerül megrendezésre, de erről részletek később.

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.
e-mail: svertkupa@gmail.com web:www.svertkupa.hu

Balatonzamárdi Fürdőegyesület, mint az 1929 Svert Kupa és a 19-20 százai hazai vitorlás élet meghatározó szereplőjéről itt: https://goo.gl/JyDjAG

A verseny történetéről bővebben itt:https://goo.gl/Qi3REh

A Balaton legrégebbi versenyéről napjainkig itt:https://goo.gl/2p83p3

Az országban másodikként alapított régi Balatoni Yacht Club (BNYC), mint az 1929-es Svert Kupa Balatonzamárdi Fürdőegyesület által felkért lebonyolítójáról bővebben itt lehet olvasni:https://goo.gl/YU4zLT

Tehát, írjátok be már most naptárba augusztus második hétvégéjén a Svert Kupa Zamárdiban téged is vár! 
Addig is a korábbi versenyekről videók:

2018: https://www.facebook.com/svertkupa/videos/320795865446918/
2017: https://goo.gl/DBwcTH
2016: https://goo.gl/YvxQhb
2015: https://goo.gl/CnKdEd
Bővebb infó honlapunkon és az online nevezés is majd itt lesz: 
www.svertkupa.hu
Túraverseny fb oldala: https://goo.gl/2eN8t6
Pályaversenyek FB oldala: https://goo.gl/iRqSCG
Vitorlázók FB csoportja itt: https://goo.gl/SgxHpH
A versenyek esemény oldalára feliratkozás itt:https://goo.gl/W7k9SF
Rólunk itt: https://goo.gl/P93QwX
Rólatok itt: https://goo.gl/n6MJjB
és itt: https://goo.gl/akgX1A
meg sok minden itt: https://goo.gl/N3tgfK
A Balaton legrégebbi ma is aktív vitorlásversenyének történetéről itt:https://goo.gl/dWkbD8
Elérhetőségeink itt: https://goo.gl/SccYHi