Pár hét és Svert Kupa!

Szerző: admin | 2019-06-19 01:46

Pár hét és Svert Kupa!

Dupla jubileumi év a Svert Kupa életében! A 90 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 5. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye. 

Tehát az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye, kimondottan svertes egy és kéttestű hajók közül meg talán az egyetlen amatőr verseny, amely ekkora nevező létszámmal bír.

Egytestű abszolút fődíj a DELL Alienware m15, komoly versenyzőknek, akik aktív életet élnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek. Így nálunk minden évben nem egy, hanem két fődíj van. A Jubileumi évre tekintettel a DELL úgy döntött, hogy a szavazáson dobogós helyet szerzett másik játékgépért versenyezhetnek idén a kéttestű (katamarán) hajóosztályok és közülük a legjobb haza is viheti persze. Tehát a Kéttestű abszolút fődíj DELL G5 15 játékgép. Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett.

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el.

Az V. Svert Kupa – DELL túraverseny 2019. augusztus 10-én bont vitorlát Zamárdiban, csak úgy, mint a külön pályán és versenyben rajtoló Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny. Idén veletek, ugyanitt!

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

Az online nevezés terveink szerint július 10-én indul, míg a helyszínin nevezési nap, versenykiírások stb. tekintetében hamarosan jelentkezünk további infókkal. Addig a www.svertkupa.hu GYIK és egyéb menüpontjaiban már találtok idei információkat is ezeken felül a versenyekről, díjakról, versenyzői vacsorától, szigorúan korlátozott vendéghelyekről és parkolási lehetőségekről (camping lehetőséget nem tudunk biztosítani idén sem! ) stb. stb.

Verseny szervezői telefon (07.03-08.15 közt él) +36 70 552 1832 e-mail (egész évben): svertkupa@gmail.com Bővebb információ: www.svertkupa.hu

 

Találkozzunk augusztusban!

A szervezők

 

Balatonzamárdi Fürdőegyesület, mint az 1929 Svert Kupa és a 19-20 százai hazai vitorlás élet meghatározó szereplőjéről itt: https://goo.gl/JyDjAG
A verseny történetéről bővebben itt:https://goo.gl/Qi3REh
A Balaton legrégebbi versenyéről napjainkig itt:https://goo.gl/2p83p3
Az országban másodikként alapított régi Balatoni Yacht Club (BNYC), mint az 1929-es Svert Kupa Balatonzamárdi Fürdőegyesület által felkért lebonyolítójáról bővebben itt lehet olvasni:https://goo.gl/YU4zLT
Tehát, írjátok be már most naptárba augusztus második hétvégéjén a Svert Kupa Zamárdiban téged is vár! 
Addig is a korábbi versenyekről videók:
2018: https://www.facebook.com/svertkupa/videos/320795865446918/
2017: https://goo.gl/DBwcTH
2016: https://goo.gl/YvxQhb
2015: https://goo.gl/CnKdEd
Bővebb infó honlapunkon és az online nevezés is majd itt lesz: 
www.svertkupa.hu
Túraverseny fb oldala: https://goo.gl/2eN8t6
Vitorlázók FB csoportja itt: https://goo.gl/SgxHpH
A versenyek esemény oldalára feliratkozás itt:https://goo.gl/W7k9SF
Rólunk itt: https://goo.gl/P93QwX
Rólatok itt: https://goo.gl/n6MJjB és itt: https://goo.gl/akgX1A
meg sok minden itt: https://goo.gl/N3tgfK
A Balaton legrégebbi ma is aktív vitorlásversenyének történetéről itt:https://goo.gl/dWkbD8
Elérhetőségeink itt: https://goo.gl/SccYHi