Svert Kupa 2019, eredmények és minden egyéb ami történt

Szerző: admin | 2019-08-12 11:05

Svert Kupa 2019, eredmények és minden egyéb ami történt

V. Svert Kupa Zamárdi- DELL túraverseny, Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és a Svert Kupa MVSZ JOLLE25 ranglista verseny eredmény listái a verseny teljesített hajókkal és minden, ami idén történt. Ne felejtsétek jövőre veletek, ugyan itt!

Dupla jubileumi évvel rajtolt a Balaton legrégebbi, ma is aktív versenye a Svert Kupa. Amely 1929 augusztus 12-i alapításával idén 90 éve rajtolt először és idén a sikeres újjáélesztés követő ötödik verseny bontott vitorlát Zamárdi partjainál. A verseny újjáélesztését követően minden alkalommal, így idén is a DELL névszponzorációjával rajtolt, amelynek köszönhetően mind a DELL túraverseny, mint az Ifjúsági túraverseny egy és két testű abszolút győztesei értékes DELL számítástechnikai fődíjaikért bontottak vitorlát.

Az abszolút győzteseket kívül hajóosztályonkénti értékelés is volt természetesen, ahol a győztesek nem csak érem esőben, de támogatóinknak köszönhetően tárgynyereményekben is részesültek. Köszönet ezért a WELLIS -nek, WELLENSTEYN-nek, a SLÁGERFM-nek, A Vízvonal Hajósok boltjának és Zamárdi Kalandparknak, illetve a CHS Kft-nek. 

A technikai támogatásért köszönetet mondunk kiemelt támogatónknak a T- SYSTEMS – nek, továbbá a Gépbérnek és a Totelnek. Médiatámogatásért köszönet illeti kiemelt médiapartnerünket a SlágerFM-et, a Porthole magazint, és az Aqua Magazint.

Külön köszönet illeti Zamárdi Város Önkormányzatát, amely élén Csákovics Gyula polgármesterrel (és a Svert Kupák fővédnökével is egyben) nem csak otthon ad a versenyünknek, hanem munkatársai és önkormányzati cégei közreműködésével a lebonyolítását is segíti.

A Svert Kupákra idén a szombati munkanap ellenére több mint 170 hajó nevezett, amely ugyan nem újabb rekord, de a tradíciós hagyományt követve az augusztus 12-hez legközelebb eső hétvégi rajtolással szép szám annak ellenére, hogy idén nem munkaszüneti napra esik a verseny. Külön öröm, hogy a Svert Kupákon rajtol a hazai versenyeken legnagyobb számú JOLLE 25-ös hajóosztályi létszám, hiszen e hajók a Balaton egyik legrégebbi tradicionális egytestű jolle hajóiból áll. Ezenkívül idén szintén a legnagyobb számú 50 cm vízben is navigálni képes svertes kéttestű (katamarán) hajóhad indult útjára, míg a Flaar 18 házi bajnokság is velünk rajtolt. Az ünnepélyes díjátadót tradicionálisan a közös versenyzői vacsora követte, ahol közel négyszáz versenyző vett részt.

A Svert Kupáknak köszönhetően mostanra Zamárdi városa a hazai vitorlás élet meghatározó Balaton parti városai közé tartozik, amelyből kifolyólag az város önkormányzata is nagy lépésre szánta el magát. Ezt Csákovics Gyula polgármester úr az ünnepélyes díjátadón jelentette be. Nevezetesen azt, hogy az önkormányzati kishajós kikötő hamarosan fejlesztésre kerül, így nem csak környezetbarát módon korszerűbb lesz, hanem nagyobb számú jolle és elektromos hajók befogadására is alkalmassá válik. Az mellett, hogy a város egy új szép fejlesztéssel bővül, hiszen a vízparti városok meghatározó eleme mindenhol a kikötői élet hangulata, külön öröm számunkra, hogy a fejlesztés terve a Magyar Vitorlás Szövetség szakmai támogatását is élvezi. A modern kikötő tehát, nem csak a város turisztikai életét pezsdíti majd, hanem a Svert Kupákon kívül más általunk tervezett versenyeknek is otthont tud majd biztosítani.

A VERSENYEK EREDMÉNYLISTÁI* ITT TEKINTHETŐEK MEG.

*Az MVSZ JOLLE 25 Ranglista verseny a listában később javításra kerül, nevezetesen az MVSZ vihar rendszerének adminisztrációs hibája okán a harmadik helyezett nem az Orion legénysége, hanem az Offroad legénysége. Az MVSZ az Offroad versenyengedély technikai akadályát 2019. augusztus 12.-én elhárította, így a ranglista verseny Svert Kupa -MVSZ eredmény lista e szerint módosításra kerül. A Orion a 4. lett így értelemszerűen, míg mindenki más a ranglista eredményekben eggyel hátrább került. A többi eredménylista amely MVSZ viharrendszerétől független (azaz DELL  túraverseny és Ifjusági túraverseny)  természetesen változatlan.

 

Címlap fotó, Döme Tamástól a 2019-es Svert Kupa 2019 madártávlatból.  Továbbá kérjük figyeljétek FB oldalainkat (pl ezt) , ahol rövidesen nagyszámban kerülnek fel fényképek és videiók a versenyekeről 

 

A Svert Kupáról amit tudni kell , a kép alatt olvasható

    

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.

e-mail: svertkupa@gmail.com web:www.svertkupa.hu

Balatonzamárdi Fürdőegyesület, mint az 1929 Svert Kupa és a 19-20 százai hazai vitorlás élet meghatározó szereplőjéről itt: https://goo.gl/JyDjAG

A verseny történetéről bővebben itt: https://goo.gl/Qi3REh

A Balaton legrégebbi versenyéről napjainkig itt: https://goo.gl/2p83p3

Az országban másodikként alapított régi Balatoni Yacht Club (BNYC), mint az 1929-es Svert Kupa Balatonzamárdi Fürdőegyesület által felkért lebonyolítójáról bővebben itt lehet olvasni: https://goo.gl/YU4zLT

Addig is a korábbi versenyekről videók:

2017: https://goo.gl/DBwcTH

2016: https://goo.gl/YvxQhb

2015: https://goo.gl/CnKdEd

Bővebb infó honlapunkon és az online nevezés is itt :

www.svertkupa.hu

Túraverseny fb oldala: https://goo.gl/2eN8t6

Pályaversenyek FB oldala: https://goo.gl/iRqSCG

Vitorlázók FB csoportja itt: https://goo.gl/SgxHpH

Rólunk itt: https://goo.gl/P93QwX

Rólatok itt: https://goo.gl/n6MJjB

és itt: https://goo.gl/akgX1A

meg sok minden itt: https://goo.gl/N3tgfK

A Balaton legrégebbi ma is aktív vitorlásversenyének történetéről itt: https://goo.gl/dWkbD8

Elérhetőségeink itt: https://goo.gl/SccYHi