Svert Kupa a Boat Show kiállítás meghívott szakmai kiállítójaként!

Szerző: admin | 2019-02-05 05:02

Svert Kupa a Boat Show kiállítás meghívott szakmai kiállítójaként!

Svert Kupa Vitorlás Egyesület és versenyeik a Magyar Vitorlás Szövetség meghívására és vele együttműködve a 2019. évi Budapest Boat Show szakmai kiállítójaként vár minden érdeklődőt február végén, a Hungexpon!

Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Svert Kupa Vitorlás Egyesület a Magyar Vitorlás Szövetség meghívására és vele együttműködve a 2019. évi Budapest Boat Show szakmai kiállítójaként vár minden érdeklődőt (A G pavilon mellett, az F pavilon lesz az otthona a vízi sportoknak, ruházatoknak és hajós felszereléseknek, szolgáltatásoknak. Itt kap helyet továbbá a Programsziget és a Bemutató Medence is,l). Standunknál a kiállítás alatt több részletet megtudhatok az 2019 évi Svert Kupákról, azaz szeretett városunkban, Zamárdiban tartandó vitorlás versenyekről is.

A Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny dupla jubileumi évére pedig - már a kiállításra is - külön meglepetéssel készülünk. Ugyanis a 90 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíció sikeres újjáélesztését követően idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny fennállása óta először a Boat Show kiállításán szavazhattok, melyik legújabb DELL gép legyen az ünnepi verseny abszolút fődíja! 2019. február 21-24 közt várunk benneteket a F pavilonban a standunknál is és augusztusban, Zamárdiban a Svert Kupán! Rólunk: www.svertkupa.hu, a kiállításról: www.boatshow.hu

Természetesen idén és a kiállításon sem csak ennyi újdonsággal és vagy meglepetéssel készülünk, így a további részletekkel hamarosan jelentkezünk.

 

 ITT TALÁLTOK MEG MINKET:

 

 Versenyeink … idén veletek, ugyanitt!

 

A Svert Kupa hagyománnyal rendelkezik Zamárdi város és a Balaton életében, hiszen az első ilyen nevű vitorlásversenyt 1929-ben rendezték meg itt nagy sikerrel. A hagyomány 2015-ben sikeresen újjáéledt. 2015-ben 67 hajó indult a Svert Kupáért 2016-ban már 122 nevező hajóval, azaz a második alkalomra a létszámunk majdnem megkétszereződött. 2017-ben pedig a viharos szeles hétvége ellenére 184 nevezés érkezett és végül erős, de vitorlázható szélben a verseny is elrajtolt. 2018-ban, mint a IV. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny, mint a II. Svert Kupa – NaturZitrone pályaverseny, mint az I. Svert Kupa – Ifjúsági verseny sikeresen lezajlott és a önálló felnőtt versenyek egyenként a nevezési szám tekintetében újabb rekordot is döntöttek. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny, amely a DELL túraverseny berkein belül került megrendezésre szintén rég látott magas nevezési és részvételi számmal rajtolt el. 2019-ben a terveink szerint Svert Kupa augusztus 10-11 –i hétvégén kerül megrendezésre, de erről részletek később.

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). Az abszolút befutókon kívül külön népszerűbb hajóosztályonkénti értékelés és különdíjazások vannak minden évben.
e-mail: svertkupa@gmail.com web:www.svertkupa.hu

Balatonzamárdi Fürdőegyesület, mint az 1929 Svert Kupa és a 19-20 százai hazai vitorlás élet meghatározó szereplőjéről itt: https://goo.gl/JyDjAG

A verseny történetéről bővebben itt:https://goo.gl/Qi3REh

A Balaton legrégebbi versenyéről napjainkig itt:https://goo.gl/2p83p3

Az országban másodikként alapított régi Balatoni Yacht Club (BNYC), mint az 1929-es Svert Kupa Balatonzamárdi Fürdőegyesület által felkért lebonyolítójáról bővebben itt lehet olvasni:https://goo.gl/YU4zLT

Tehát, írjátok be már most naptárba augusztus második hétvégéjén a Svert Kupa Zamárdiban téged is vár! 
Addig is a korábbi versenyekről videók:
2017: https://goo.gl/DBwcTH
2016: https://goo.gl/YvxQhb
2015: https://goo.gl/CnKdEd
Bővebb infó honlapunkon és az online nevezés is majd itt lesz: 
www.svertkupa.hu
Túraverseny fb oldala: https://goo.gl/2eN8t6
Pályaversenyek FB oldala: https://goo.gl/iRqSCG
Vitorlázók FB csoportja itt: https://goo.gl/SgxHpH
A versenyek esemény oldalára feliratkozás itt:https://goo.gl/W7k9SF
Rólunk itt: https://goo.gl/P93QwX
Rólatok itt: https://goo.gl/n6MJjB
és itt: https://goo.gl/akgX1A
meg sok minden itt: https://goo.gl/N3tgfK
A Balaton legrégebbi ma is aktív vitorlásversenyének történetéről itt:https://goo.gl/dWkbD8
Elérhetőségeink itt: https://goo.gl/SccYHi