Tart az online nevezés elérhetőek a versenykiírások jövő héten Svert Kupa!

Szerző: admin | 2021-08-04 10:07

Tart az online nevezés elérhetőek a versenykiírások jövő héten Svert Kupa!

Jó szelet mindenkinek! Elindult és 1 hétig tartó online előnevezés, amely nem csak olcsóbb, mint a helyszíni, de WELLIS plusz ajándéka is jár online nevezőknek, az első napokban meg is dőlt az online nevezések száma a korábbi évekhez képest, de még marad pár napja azoknak is így nevezni, akik eddig nem tették meg. Megjelentek a versenykiírások és versenyutasítások a 2021. 08. 14-i Svert Kupa – DELL túraversenyre és a Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraversenyre. Nemzeti Érték lett a Svert Kupa, idén is az egy és kéttestű hajóosztályelső helyezettek közt talál gazdára a két DELL gép, de az abszolút egy és kéttestű elsők és az összes hajóosztály első helyezettje az érmek mellé értékes tárgyi nyereményt díjazást kap. Lesz ünnepélyes díjátadó és versenyzői vacsora is ezekről szól a verseny előtt bő egy héttel az információs cikkünk!  

Minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért Tavaly csavartunk egyet a szokásokon! A DELL által egy és kétestűek számára biztosított nagy értékű számítógépek nem az abszolút győztest illető fődíj lesz, hanem a legjobbak, legjobb lehetősége” elvet követve az önálló hajóosztályok legjobbjai közül kerül „kisorsolásra” az ünnepélyes díjátadón! Mit jelent ez? Sokat agyaltunk azon, hogy tudjuk megőrizni a Svert Kupa amatőr jellegét és hangulatát, amelyen nem csak profi vitorlázók, hanem amatőrök is szívesen versenyeznek. Ez eddig évről évre sikerült. Ugyanakkor mindenki teljesítményének, vitorlás tudásának szeretnénk egyenlő eséllyel biztosítani, hogy fődíj számára is elérhető legyen. Hiszen az emberek tudását, szakértelmét a vitorlázáshoz, annak szeretetéhez tiszteletéhez nem az határozza meg kinek milyen típusú hajója van. Az csak a technikai rész, amelyet szeretnénk, ha egészséges egyensúlyban maradna a jövőben a vitorlázáshoz szükséges embert technikával, tudással

Tehát az idei évben az abszolút győztesek egy és kétestű különértékelt DELL tárgynyereménye és az hajóosztályonkénti értékelés más szponzoraink által biztosított tárgynyereményekkel is megmarad. DELL két ultrabookját viszont az önálló hajóosztályok első helyezettjei közt fogjuk kisorsolni a helyszínen, az egy és kétestű hajosztályokat egyelőre továbbra - ebben is - is külön értékelve.

Ezzel minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért A versenyek kiírásait utasításait később tesszük részletesen közzé és a fenti változás az ifjúsági versenyt nem érinti, annak továbbra is DELL abszolút nyertes tárgyi díjazása lesz.

 

 

Kalóz és Finn rekord, de sok hajóosztály közel az önálló minimum létszámhoz

 

Három nappal az online nevezés elindulása után, már most látszik, hogy két népes hajóosztály már biztosan lesz, ezek a Kalóz és Finn hajóosztályok, akik így már biztosan önálló hajóosztályként rajtolnak majd és első helyezettjeik esélyesek a DELL fődíjaira. Nagyon sok egyéb hajótípus van, amelyek közül több hajóosztály tagjai is 1-2 nevezéssel vannak attól, hogy saját hajócsoportjuk legyen.   

 

Aktív tehát az online nevezés

Idén is csak 1 hetet lesz online nevezni 08.02.-08.09.12.00 óra közt, online nevezni nem csak olcsóbb, mint a helyszíni nevezés, de a WELLIS idén is külön ajándékot ad az első 80 online nevező hajónak és külön lesz online nevezési csomagok átvételére is átvételi lehetőség a 2021.08.08.12.00-.14.00 óra közt a Bácskai utcai kikötőben. Ezen a napon nincs helyszíni nevezés, csak online nevezési csomag átvétele lehetséges. Természetesen dönthettek úgy is, hogy az EGYETLEN helyszíni nevezési napon, azaz 2021.08. 13.12.00-.19.00 közt veszitek át a nevezési csomagot vagy nevezhettek a helyszínen.

Egyre figyeljen minden online nevező. A nevezés csak határidőre befizetett nevezés esetén érvényes, aki nem fizet átutalással időben az csak helyszíni nevezési napon annak díja szerint adhat le nevezést. Ugyan ez vonatkozik az online nevezések utólagos módosítása is, amely csak helyszíni nevezési díj mellett lehetséges.

 

Nemzeti Érték lett a Svert Kupa, Somogy kincsévé lettünk..

Pontosabban Egyesületünk a Svert Kupa Vitorlás Egyesület által végzett tradicionális balatoni hajózás szokásainak aktív megőrzéséért, azaz a Svertes, másnévvel jolle vitorláshajózás hagyományainak, értékeinek aktív őrzéséért kapta meg e elismerést a Svert Kupa. Talán nem kell senkinek elmondanunk, hogy bár évről évre lett volna igény rá, de mi a verseny megtartottuk a svertes hajók regattájának, nem nyitottunk más hajóosztályok felé és nem is szeretnénk, ahogy a verseny amatőrverseny jellegét is szeretnénk megtartani továbbra is.

Köszönjük e presztízs értékű nemzeti kincsé nyilvánítást, azaz a Nemzeti Értéktárba bekerülését a versenynek, köszönjük azoknak, akik az összes hazai vitorlásversenyből elsőként azzá nyilvánították a Svert Kupát és köszönjük nektek, akik évről évre velünk vagytok, és velünk közösen teszitek naggyá a Svert Kupát!

Az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a Nemzeti Értékké nyilvánítást házhoz hozzák nekünk, azaz a verseny napján veletek közösen vehetjük át az ünnepélyes díjátadó előtt. A díjátadó éremesője után természetesen lesz közös versenyzői vacsora is. Ahol a finom étel mellé nagyörömünkre Somogy Megyei egyéb kincsei is megjelennek. Ezért is Pach Gábor pálinkafőző mester, azaz Fenegyerek és Tarján Péter borász leköltözetve Peti Pincéjét méri majd nektek a nedűt a vacsora mellé.  

Arról, hogy lettünk Nemzeti Érték és mit jelent ez a Hungaricumok nyilvántartása közt Nemzeti

Értéként szerepelni, egyetlen hazai vitorlásversenyként itt olvashattok nagyjából többet: https://bit.ly/3zIFdGk

Versenyző vacsora

Ünnepélyes díjátadó után minden versenyben nevezett versenyzőt szeretettel várunk, hozzátartozóknak ingyenes étkezési és ital jegyet nem áll módunkban adni és a vacsorán elfogadni sem azt. Hozzátartozóknak az online nevezők az online nevezési időtartalma alatt külön igénylés és megfizetés esetén, önköltségi 2500 HUF/fő áron vehetnek vacsora jegyet (1 versenyző+1 főnek max), amelyre a helyszíni nevezés napján már nincs mód.    

Megjelentek a versenykiírások versenyutasítások ITT : : https://bit.ly/3f4mrS7

RÉSZLETES NEVEZÉSI INFORMÁCIÓK:

Svert Kupa - DELL túraversenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2021.08. 13.12.00-.19.00

Online nevezés: www.svertkupa.hu oldalon keresztül - 2021. 08.02. 08.00 óra és 2021. 08. 09. 12.00 óra közt. (Online nevezési csomag átvétel, nevezési napon és 2021.08.08.12.00-.14.00 óra közt a kikötőben)

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 5500 Ft/fő. Online nevezés esetén 4500 Ft/fő. 2011.01.01. vagy utána született versenyzőknek 50 % -al kedvezményes a nevezési díja A Svert Kupa - DELL ifjúsági túraversenyre (nevezés ugyanakkor ugyanott), díjak:

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 ft/fő.

Online nevezés esetén 3000 ft/fő

A versenyrendezőség kéri a versenyzőket, hogy a verseny nyugodt lebonyolítása érdekében lehetőség szerint minél többen éljenek az online nevezés lehetőségével. A személyes nevezésen hajónként 1 fő (felelős személy) vehet részt és az online nevezési csomagok átvételére is hajónként maximum 1 fő érkezhet. A jelenlegi járványhelyzet miatt a megértést köszönjük!

A nevezés akkor érvényes, ha a nevező a nevezési díjat határidőre megfizette és a nevezési csomagot átvette! Az online nevezésen történő utólagos módosítás helyszíni nevezésnek minősül és annak díjszabása is a rá étvényes. További részletek a www.svertkupa.hu oldalon és a VERSENY KÍRÁS +

VERSENYUTASÍTÁSOKBAN ITT: https://bit.ly/3f4mrS7

Szponzorok, akik nélkül nem jött volna létre, vagy nem vinnétek, haza ennyi díjat Ismerjétek meg őket az alábbi linkeken:

DELL és a HRP

Wellis Magyarország

Wellensteyn

Velünk lesznek még: Fenegyerek pálinka ; Peti Pincéje; Zamárdi Kalandpark;

Tölgyfa étterem

Találkozzunk augusztusban, Zamárdiban a Svert Kupán!