VI Svert Kupa Hamarosan találkozunk! +Meglepetés!

Szerző: admin | 2020-06-25 11:38

VI Svert Kupa Hamarosan találkozunk! +Meglepetés!

Jó szelet mindenkinek! Arról már többségetek nyilván értesült, hogy a VI. Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny és a III. Svert Kupa- DELL ifjúsági túraverseny idén – az eredeti tervek szerint - 2020. augusztus 15-én kerül megrendezésre!

Túl egy nehéz időszakon, de még mindig köztünk élő világjárványra tekintettel természetesen mi is figyeljük a híreket, a jelenleg és esetleg jövőbeli hatályos előírásokat betartjuk a versenyek tekintetében. A tavaszi optimizmusunk „beérve” a versenyeket az eredeti időpontban tudjuk megrendezni. A korábbi évekhez mérten több változás is lesz! Ezek közt vannak olyanok, amely az esélyegyenlőséget erősítik a versenyzők közt és vannak olyanok, amelyeket a járvány helyzet miatt biztonsági és vagy anyagi okokból vagyunk kénytelenek meghozni. Rátérnénk az idei versenyeket érintő információkra!

„A legjobbak, legjobb lehetősége – DELL” díjak

Az egyik legnagyobb változás a 2020-as évben a DELL által felajánlott rendkívül értékes egy és kéttestű fődíjakat érinti!

A hagyományoknak megfelelően az abszolút győztesek külön értékelés alapján egy és kétestű értékes tárgynyereményeit továbbra is a DELL biztosítja, mint a verseny kezdetőktől kitartó - e tekintetben és termékeiben a megbízhatóságáról ismert – névszponzora. A DELL magyarországi disztribútorával a HRP Europe Kft. -vel együttműködve.

A 2020-as évben csavartunk egyet a szokásokon! A DELL által egy és kétestűek számára biztosított nagy értékű számítógépek nem az abszolút győztest illető fődíj lesz, hanem a legjobbak, legjobb lehetősége” elvet követve az önálló hajóosztályok legjobbjai közül kerül „kisorsolásra” az ünnepélyes díjátadón! Mit jelent ez?

Sokat agyaltunk azon, hogy tudjuk megőrizni a Svert Kupa amatőr jellegét és hangulatát, amelyen nem csak profi vitorlázók, hanem amatőrök is szívesen versenyeznek. Ez eddig évről évre sikerült. Ugyanakkor mindenki teljesítményének, vitorlás tudásának szeretnénk egyenlő eséllyel biztosítani, hogy fődíj számára is elérhető legyen. Hiszen az emberek tudását, szakértelmét a vitorlázáshoz, annak szeretetéhez tiszteletéhez nem az határozza meg kinek milyen típusú hajója van. Az csak a technikai rész, amelyet szeretnénk, ha egészséges egyensúlyban maradna a jövőben a vitorlázáshoz szükséges embert technikával, tudással

Tehát az idei évben az abszolút győztesek egy és kétestű különértékelt DELL tárgynyereménye és az hajóosztályonkénti értékelés más szponzoraink által biztosított tárgynyereményekkel is megmarad. A DELL két ultrabookját viszont az önálló hajóosztályok első helyezettjei közt fogjuk kisorsolni a helyszínen, az egy és kétestű hajosztályokat egyelőre továbbra - ebben is - is külön értékelve. Ezzel minden svertes jolle hajóosztály legjobb képviselője egyenlő eséllyel indul, a versenyek fődíjaiért A versenyek kiírásait utasításait később tesszük részletesen közzé és a fenti változás az ifjúsági versenyt nem érinti, annak továbbra is DELL abszolút nyertes tárgyi díjazása lesz.

Preferált online nevezés és nevezési tudni valók

Az online nevezés a www.svertkupa.hu oldalon fog történi a nevezés továbbra is csak a a befizetett nevezési díjjal érvényes. Online nevezni 2020. július 22- augusztus 12 közt lehet majd, a Wellis Magyarország támogatja az online nevezésünket így az online nevezők kis meglepetésekre számíthatnak, erről majd később.

A nevezési csomagok átvétele személyesen történik illetve egy személyes nevezési napot 2020. augusztus 14-én, pénteken tartunk. VISZONT MINDENKIT KÉRÜNK, hogy a nevezési csomagért és a nevezéshez is egyénileg a felelős személy érkezzen! Azaz adott hajó nevezési csomagját is egy ember/hajó vegye át és a helyszíni nevezésen is egy – a felelős és aláírásra jogosult – személy vegyen részt. Nem kérünk orvosi igazolást, de közösségi eseményeket csak egészséges állapotban jelenjetek meg! Ezt köszönjük!

A kormányosi értekezlet időpontja később kerül kiírásra, de itt is kérünk mindenkit, hogy ugyan kötelező távolság tartás e hírlevés írásakor most éppen nincs, de arra hajónként szintén egy személy érkezzen, ha kérdése van a versenyutasításokhoz és majd megjelenő versenykiírásokhoz képest. A lényeg vigyázzunk egymásra és élve tovább a mindennapokat, de ne adjunk nagyobb esélyt a járvány második hullámának.

Az ünnepélyes díjátadót megtartjuk így az egész rendezvény területet kvázi ennek rendeljük alá, hogy mindenki biztonságos távolságot tartva a többiektől e részt vehessen. A versenyzői vacsorát idén nem tarjuk meg ezen okoknál is fogva, de itt csakúgy, mint az eddig ajándék vendéghelyeket biztosító mobil móló esetében a verseny szervezés visszaeső bevételeinek köszönhető változások is lesznek. Az előbbi esetében még azon dolgozunk, hogy van –e valami köztes, kigazdálkodható és járványügyileg mégis biztonságos B verzió, ha összejönne, azt később még jelezzük. Egyelőre az álláspontunk az, hogy idén ez nem lesz.

A 2020. évben szervezők sem ingyenes vendéghelyet nem tudnak biztosítani, se vitorlás tárolói helyet. Ez utóbbi esetében sajnos a díjátadóhoz szükséges teljes helyigényünkön felül a korábbi évek pár versenyzőt érintő tapasztalatai és ebből származó konfliktusok is a járványtól és adott helyzettől függetlenül ennek újragondolására ösztökéltek volna bennünket. Az ingyenes parkolót már 2019-ben sem tudtunk kigazdálkodni a szponzorációs díjakból, hiszen a rendkívül alacsony nevezési díjak a verseny hatóságok által előír, formában történő lebonyolítását sem fedezik, nemhogy a – más versenyek által magasabb nevezési díj mellett sem biztosított plusz - juttatásokat a versenyzők felé. Tehát parkolni a kikötő 50-200 méteres távolságában továbbra is Zamárdi hatályos parkolási rendje és díjszabása szerint lehetséges. A 2020. évben azt kellett mérlegelnünk, hogy szakítva a hagyományokkal jelentős drasztikussággal emelünk a nevezési díjakon, vagy kompromisszumot kötve olyan rendkívül költséges és nem a versenyszervezés szerves részét képező – egyéb versenyeken - dolgokat elengedünk, mint a fent fel soroltak. Ezügyben arra jutottunk, hogy a szponzorációs díjakat inkább a verseny tényleges lebonyolításra fordítjuk elkerülve a drasztikus nevezési díj emelést. A megértést köszönjük!

Biztosan megtartjuk viszont a versenyek lebonyolításán kívül a szponzorációk által biztosított értékes és szokatlanul széleskörű díjazásokat, az online nevezést, az ünnepélyes díjátadót és a jó hangulatot J. Természetesen a hajók le sólyázására is lesz lehetőség továbbra is a helyszínen.

Díjak:

A hajóosztályonkénti egyéb támogató díjakat és a DELL abszolút győzteseknek járó tárgynyereményről később adunk hírt nektek J Elsőre most nézzük, mit nyerhetnek az önálló hajosztályok legjobbja közül kisorsolt egy és kétestű hajók:

A titokzatos.. a legújabb XPS 13.

Az egytestű hajók önálló hajóosztályok első helyezettei közt kisorsolt fődíj ő lesz:

 

Elárultuk már róla, hogy a DELL legújabb fejlesztése.., korábban is volt már ez a típus…, nagyon népszerű… megbízható.. és bár árérték arányban, tudását felszeretőségét tekintve abszolúte piacképes, de átlag ultrabookhoz képest is eléggé értékes darab.. ..

A kétestű hajók önálló hajóosztályok első helyezettei közt kisorsolt fődíj:

A Dell G3 15 játékra tervezett laptopja, a termék család legújabb sorozatából

 

A Svert Kupa- DELL Ifjúsági túraverseny egy és kétestű (különértékelt) fődíjai pedig a DELL Alienware családjának headset és egér kiegészítő lesznek természetesen a legújabb sorozatból.

Természetesen azt is örömmel jelentjük be, hogy a DELL_en kívül visszatérő támogatónk lesz ez évben is eszközök tekintetében a T-Systems, a díjazások tekintetében pedig a WELLIS Magyarország, a Wellensteyn Magyarország is!  

Hamarosan jelentkezünk további részletekkel és találkozzunk is augusztusban, Zamárdiban a Svert Kupán! www.svertkupa.hu